Modul în care lucrăm s-a schimbat pentru totdeauna și va continua să evolueze. Pentru a gestiona acest lucru, companiile trebuie să ofere experiențe și oportunități care să includă: noi competențe, modele de lucru hibride și leadership empatic și responsabil, consideră Ramona Sălăgean, country HR lead Accenture România.

Accenture România este unul dintre cei mai mari angajatori din IT și operațiuni inteligente de pe piața locală cu peste 4.000 de angajați. Aceștia deservesc companii care activează într-o gamă variată de industrii, precum industria bancară și asigurări, telecomunicații, industria auto, retail, FMCG și energie. Cu toții beneficiază de un program flexibil de lucru și au posibilitatea de a lucra de la distanță. Conform unui sondaj intern efectuat la nivel global în rândul celor peste 600.000 de angajați, 76% dintre ei au declarat că se simt foarte confortabil lucrând de acasă.

“Siguranța colegilor noștri va fi întotdeauna pe primul loc. Nu avem o abordare universală la Accenture. Modelul nostru de lucru este divers și suficient de flexibil pentru a susține spectrul de activități pe care le desfășurăm și colegii noi care ni se alătură”, declară Ramona Sălagean.
Accenture oferă o gamă largă de servicii și soluții de înaltă calitate în consultanță, digital, tehnologie și operațiuni, în 6 orașe, București, Timișoara, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Iași și Brașov și recrutează în mod constant cu focus pe zona de Tehnologie și Operațiuni.

“Filosofia noastră de lucru a fost încă dinainte de pandemie una de flexibilitate atât din punct de vedere al locației, cât și al programului, evident diferențiată în corelație cu diversitatea de contexte la nivel de proiecte. Uitându-ne în viitor, ne propunem să ne provocăm în continuare în a experimenta și a evolua în modul în care lucrăm. În acest sens, deși filosofia noastră rămâne concentrată în jurul modelului hibrid și a menținerii unui nivel de conectare față în față, avem în prezent și un număr de poziții deschise în mai multe divizii ale businessului care sunt independente de locație, iar acest lucru înseamnă că angajăm colegi remote și din locații din România unde nu avem birouri”, precizează Ramona Sălăgean.

Noi moduri de lucru

Pe lângă un program flexibil de lucru, angajații Accenture au un pachet bogat de beneficii, ample opțiuni de dezvoltare, mentorat, resurse pentru sănătate mintală, beneficii egale pentru cuplurile de același sex și multe altele.

“După ce mai mult de doi ani de zile, colegii noștri au lucrat 100% de acasă, în prezent începem să implementăm noi moduri de lucru pentru a crea ceea ce noi numim o experiență omni-conectată, care să ofere un sentiment de apartenență, conectare, indiferent de unde lucrezi și ce tip de job ai”, explică Ramona Sălăgean.

Conform studiilor Accenture, atunci când oamenii sunt conectați, nevoile lor sunt ascultate și se simt în siguranță, ei experimentează un sentiment de apartenență mai profund și demonstrează un nivel crescut de inventivitate.

“Susținem o cultură în care fiecare dintre noi să fie recunoscut pentru ceea ce este, nu doar pentru ceea ce face, să-și împărtășească ideile, să-și arate creativitatea fără teama de a „greși”. Vorbim de o experiență de muncă în care să te simți conectat, inclus și să știi că aparții unei comunități, indiferent de locul sau proiectul pentru care lucrezi”, a adăugat Ramona Sălăgean.

Viitorul muncii nu este despre locul în care te afli

Oferind resursele potrivite, oamenii pot fi sănătoși și productivi oriunde lucrează. Creșterea afacerilor într-o lume incertă depinde de o forță de muncă sănătoasă și productivă. Conform studiilor Accenture, 63% dintre companiile care au înregistrat creșteri ale afacerilor au activat deja modele de lucru de oriunde. Munca nu mai poate fi privită ca o tranzacție sau grupată pur și simplu în termeni de la fața locului sau de la distanță.

“Viitorul muncii arată diferit pentru fiecare companie. Dar, mai important, este că nu ține cont de locație, ci de a ajuta oamenii să-și atingă potențialul maxim oriunde ar fi. Dacă oferim fiecărui individ resursele și sprijinul potrivit (autonomie, un climat pozitiv, fluență digitală, lideri care susțin cu compasiune și responsabilitate), viitorul muncii va arăta mai bine ca niciodată. Este evident un drum în evoluție, în care continuăm să investim, experimentăm și învățăm continuu”, precizează Ramona Sălăgean.

Sursa foto: Accenture Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri