Se schimbă echilibrul pe piața muncii: 43% dintre respondenții unui sondaj global realizat de EY, ,,Reîntoarcerea la muncă. Noile condiții de anul acesta’’ declară că sunt dispuși să renunțe în următoarele 12 luni la locul de muncă actual. În 2021, cifra era de 7%. Angajații ar face o astfel de mutare în principal din dorința de a obține un salariu mai mare, dar și pentru oportunități de carieră sau muncă flexibilă.

În concluzie, flexibilitatea și munca hibridă sunt noua normalitate. Pe o piață a muncii atât de imprevizibilă, există totuși în România companii care nu doar că au reușit să-și rețină capitalul uman, ci să-l și crească semnificativ. Astfel, în perioada 2016-2021, 47% dintre angajații din industria tutunului lucrează pentru Philip Morris International (PMI) în România, arată studiul „Impactul economic al Philip Morris International în România – Contribuția Philip Morris International la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în România” făcut public de PMI și Strategic Thinking Group. Studiul a analizat evoluția principalilor indicatori aferenți activității companiei la nivelul perioadei 2016-2020.

„Cel mai important atu al companiei noastre sunt oamenii. În ultimii 5 ani, numărul de locuri de muncă create de Philip Morris International în România a crescut, în fiecare an, cu 7%, de la 858 la 1.178. În 2020, prin efecte indirecte și induse au fost create 2.945 de locuri de muncă. La nivelul aceluiași an, salariul mediu brut în cadrul companiei era de 1,7 ori mai mare decât media pe economie. Și cred că este important să precizăm că în această companie, femeile câștigă cu 13% mai mult decât bărbații – o situație care nu se regăsește la nivel național.”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications în cadrul Philip Morris România.

Numărul angajaților celor 2 companii prin care PMI operează în țara noastră, Philip Morris România și Philip Morris Trading, după cum declara și Emma Zeicescu, a înregistrat o rată anuală de creștere de 7%, invers față de declinul anual de 1% înregistrat de acest sector. Totuși, per ansamblu, efectul total produs de companie pe piața forței de muncă, inclusiv efectele indirecte și induse, este mult mai mare. Indirect, nivelul estimat de joburi create a fost de 2.945 în 2020.

La nivel local, fabrica Philip Morris România din Otopeni cumulează aproape 3% din forța totală de muncă angajată în industrie din județul Ilfov, unul dintre cele mai importante centre economice din țara noastră. De altfel, o contribuție importantă a companiei la economia locală este generată de salariile medii ridicate, cu mult peste media națională. În 2020, salariul mediu brut în cadrul celor două organisme era de 1,7 ori mai mare decât salariul mediu brut pe economie.

Angajatorul acordă mare atenție principiilor egalității de șanse și al diversității. Femeile câștigă cu 13% mai mult decât bărbații, invers față de situația la nivel național, unde femeile au salarii cu 2% mai mici decât bărbații. În plus, 19% dintre angajații din România au 30 de ani sau chiar mai puțin, raportat la media națională de 15%.

Philip Morris International a înființat prima filială în România în 1993, iar în 1997 a demarat construcția unei fabrici de țigarete în Otopeni. Fabrica a fost finalizată la începutul anilor 2000. În urma unei investiții de aproape 500 de milioane USD, demarată în 2017, în fabrică a început producția consumabilelor pentru produsele fără fum. Producția fabricii din Otopeni este destinată atât pieței din România, cât și exportului în peste 50 de alte țări de pe 5 continente.

Sondajul ,,Reîntoarcerea la muncă. Noile condiții de anul acesta’’ realizat de EY analizează opiniile a peste 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajați din 22 de țări și 26 de sectoare industriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri