Salariul nu mai reprezintă deja de mulți ani singura componentă după care o persoană se ghidează atunci când se află în căutarea unui loc de muncă. Beneficiile extrasalariale au căpătat o importanță din ce în ce mai mare în România, mai ales în contextul în care acestea au început să cunoască o diversificare tot mai mare. Celebrul tichet de masă, rămâne în continuare „regele” beneficiilor extrasalariale pe care companiile îl acordă angajaților. Ce alte beneficii sunt populare în România?

Top 10 beneficii extrasalariale pentru angajați. Ce își doresc angajații români

Up Romania (fostul Cheque Dejeuner), Edenred (alături de Benefit Online, companie românească preluată în 2019) și Sodexo sunt principalii emitenții de carduri din România. Clasicul tichet de masă, care acum poate fi accesat doar pe format digital (card) pare să treacă testul timpului și să se regăsească pe prima poziție în topul preferințelor angajaților și angajatorilor. O statistică realizată de Edenred arată că după tichetele de masă se află cadouri în natură și voucherele de vacanță.

beneficii extrasalarialeSursa foto: Edenred

  • Tichete de masă
  • Cadouri în natură (abonamente servicii medicale, abonamente telefon mobil, cazare, hrană, prime de asigurare etc.)
  • Vouchere de vacanță
  • Cadourile oferite pentru ocazii speciale (Crăciun, Paște, 8 martie etc.)

Cum se acordă legal tichetele de masă și ce valoare au acestea

La nivel legislativ, tichetele de masă poartă denumirea de „bonuri valorice”. Legea nr 165/ 2018 este cea care reglementează modul de acordare, în beneficiul angajaților, a biletelor de valoare. Regimul fiscal al biletelor de valoare este prevăzut în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Companiile publice și private din România pot acorda, în baza Legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă cum mai sunt cunoscute, cu care pot fi achiziționate doar produse alimentare sau mese calde. Valoarea unui tichet de masă crește anual, iar ultima majorare a avut loc în aprilie 2022, când s-a înregistrat o creștere de la 20,09 lei la 20,17 lei. Această creștere face referire la valoarea maximă pe care o pot avea aceste tichete de masă, cu precizarea că valoarea în bani a acestui beneficiu extrasalarial este stabilită de angajator.

Beneficii extrasalariale flexibile pentru românii

Digitalizarea accelerată și rapiditatea cu care stilul de viață al oamenilor se schimbă a necesitat o mai mare flexibilizare a paletei de beneficii extrasalariale. Posibilitatea de a-ți alege singur beneficiile extrasalariale ca angajat a devenit o realitate a ultimilor ani, iar pandemia a contribuit la accelerarea acestei nevoi.

Dacă pentru Millennials și Generația Z cadourile (beneficii în natură) reprezintă cel mai dorit beneficiu flexibil, generațiile mai mature (Gen X și Baby Boomers) le preferă pe cele legate de turismul intern. De asemenea, sumele cheltuite pe beneficii de tip pensii private descresc de la Baby Boomers la Gen Z. Pentru generația Baby Boomers pensiile private sunt în top trei beneficii preferate (după turism și cadouri), în timp ce Generația Z nu este deloc interesată de acest tip de beneficii.

Citește și: Manager de hotel: Un băiat m-a întrebat la interviul de angajare dacă aș putea trăi cu 2.000 de lei pe lună. „Soluția e să îți iei un doilea job”

Digitalizarea beneficiilor extrasalariale. Tichetele de masă se emit doar în format electronic

Începând cu data de 1 februarie 2022, tichetele de masă, de creșă, tichetele culturale, cele cadou și voucherele de vacanță se emit doar în format digital, adică pe card. De la acea dată, tichetele de masă nu se mai emit pe hârtie, cu mențiunea că cele emise până la data de 31 ianuarie 2022 rămân valabile până la expirare. Decizia a fost introdusă în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 130 din 17 decembrie 2021.

tichete de masaSursa foto: Edenred

Același act normativ mai include o altă modificare importantă în materie de beneficii extrasalariale. Concret, companiile pot acorda tichete cadou doar propriilor angajați, nu și altor categorii de beneficiari, pentru campaniile de marketing, studiul pieței, promovare, protocol sau cheltuielile de reclamă și publicitate, așa cum legea prevedea până la introducerea acestor modificări.

Beneficii extrasalariale noi pe piața din România: Tichetul de activități casnice

Începând cu anul 2024, românii vor primi un nou beneficiu extrasalariale. Concret, potrivit Legii 111/2022, angajatorul va putea furniza salariaților și tichete de activități casnice pe care le pot da celor care fac anumite munci în gospodărie.

Prin activitate casnică se înțelege „activitatea ocazională, necalificată, desfășurată de un prestator casnic în legătură cu gospodăria/gospodăriile unei familii sau a/ale unei persoane singure, în calitate de beneficiar casnic; activitatea casnică nu este efectuată în scop comercial și nu se efectuează în beneficiul unor terți. Activitatea include: servicii de curățenie/igienizare, spălatul/călcatul rufelor, servicii de croitorie, servicii de preparare a hranei, servicii de îngrijire corporală, hrănire, supraveghere a beneficiarului casnic dependent.

Legea 111/2022

Angajatorul care va dori să acorde aceste tichete de activități casnice va trebui să meargă la agențiile de ocupare a forței de muncă pentru a lua aceste tichete. Prețul unui tichet casnic va fi de 15 lei.

Sursa foto: Edenred

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri