O statistică interesantă care iese la suprafață după doi de ani la pandemie arată că tinerii din generația Z, adică cei născuți aproximativ între 1996- 2010 preferă să se întoarcă la birou, scrie Fortune.

Angajații din Generația Z sunt cei care votează cu tot sufletul reîntoarcerea la birouri, după ce, din cauza pandemiei, toate activitățile de la joburile care au permis lucrul de la distanță s-au realizat de acasă. Desfășurarea activității de la birou ar putea ajuta tinerii din Generația Z sau chiar Millennials să își mai tempereze frustrările adunate de-a lungul timpului, cauzate de lipsa de socializare.

De pildă, un studiu realizat de Deloitte arată că în ciuda popularității muncii în regim flexibil, Millennials și Gen Z din România (44%) ar prefera să lucreze doar o dată sau de două ori pe săptămână de la distanță, în contextul în care aceștia se confruntă cu dificultăți generate de munca la distanță cum precum singurătatea, lipsa interacțiunii umane și întreruperile cauzate de responsabilitățile legate de familie sau de locuință.

Sentimentul lor de angajament față de o organizație în care nu au întâlnit oameni în persoană, nu au fost prin preajmă, este mult mai mic comparativ cu oamenii care au petrecut timp îndelungat împreună, la birou, așa cum am fost noi înainte”, a scris Steve Cadigan, fostul director de resurse umane al LinkedIn, în cartea sa Workquake.

Există un sentiment legat de faptul că în plan personal, generațiile mai tinere se simt loiale față de ele însele, în timp ce la nivel de carieră, tinerii se simt loiali față de companiile lor. Însă munca de la distanță a generat o mai mare dificultate pentru ei în a-și exprima loialitatea față de o companie. Ei nu s-au văzut fizic cu ceilalți colegi, nu au simțit că fac parte dintr-o echipă și că se integrează de la distanță, dat fiind faptul că în cazul multora, primele joburi avute au fost în pandemie.

Citește și: Ce se mai întâmplă cu Generația Z. Tinerii sunt recrutați de pe Instagram și vor salarii chiar și cu 30% mai mari decât media pieței

„Angajații mai tineri caută într-adevăr un sentiment de apartenență, în special cei care lucrează hibride sau complet la distanță. Tot ce pot face companiile pentru a sprijini cu adevărat angajații noi și a-i ajuta să facă conexiuni va fi deosebit de important”, a declarat Dave Carhart, vicepreședinte HR la compania de software de management al performanței Lattice.

Legătura pe care salariații mai tineri o stabilesc lucrând remote într-o companie poate fi cu adevărat provocatoare pentru că ei resimt lipsa unei conexiuni pe care le pot crea cu colegii de la birou. Chiar dacă, poate, mulți profesioniști vor să lucreze în continuare de acasă sau din alte locuri, cei care se află la începutul carierei sunt dornici să se întoarcă la birou după ce își dau seama cât de dificil poate fi să-și faci contacte într-un mediu virtual și să legi prietenii cu cei de la birou doar în Zoom sau pe e-mailuri. Și într-o perioadă în care generațiile mai tinere caută mentorat, revenirea la birou poate ajuta la propulsarea carierei cuiva, a explicat Rich Handler, CEO-ul Jefferies Grou.

„Dacă ești tânăr și vrei să-ți pui bazele unei cariere, veniți la birou și munciți de acasă doar când simțiti nevoia de flexibilitate sau dacă sănătatea voastră mintală este în pericol”, a mai spus Jefferies Grou.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri