Summer Career Fair, târgul de carieră online dedicat studenților, proaspăt absolvenților și tinerilor profesioniști din România, are loc între 13 iunie și 18 august pe Hipo. Candidații pot aplica la stagii de practică, programe de internship, trainee și joburi entry-level.

Conform studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, derulat de Catalyst Solutions, 29% din tinerii care au participat la studiu aplică la joburi în IT&C. Domeniul acesta este foarte bine reprezentat și la Summer Career Fair, oferindu-le tinerilor ocazia să capete experiență pe piața muncii.

Summer Career Fair, un proiect lansat de platforma de locuri de muncă Hipo.ro, le oferă șansa tinerilor la început de carieră să capete experiență pe piața muncii în decursul acestei veri. Sunt deschise sute de oportunități de carieră în domenii, precum: IT Hardware și Software, Customer Support – Client Service, Secretariat - Administrativ, Contabilitate - Audit, Finanțe - Bănci, Digital Marketing, Inginerie și Achiziții - Logistică.

Potrivit studiului Generația Z pe Piața Muncii în 2023, la care au participat 751 de tineri, 29% din aceștia se îndreaptă spre industria IT Software atunci când își caută un job, spre deosebire de IT Hardware, domeniu de care sunt interesați doar 8% din candidați. 24% dintre respondenți se îndreaptă către marketing, PR sau advertising, iar 22,9%, către resurse umane. Urmează apoi aria ingineriei aleasă de tinerii respondenți în procent de 15.3%. Toate aceste domenii sunt foarte bine reprezentate la Summer Career Fair pe Hipo.ro.

Prin Summer Career Fair, le oferim studenților, proaspăt absolvenților și tinerilor profesioniști ocazia să experimenteze domeniul ales. Ei pot aplica la stagii de practică sau programe de internship și trainee pentru a testa terenul. Se pare că 32.5% din tineri participanți la studiul Generația Z pe Piața Muncii în 2023 susțin că luna iulie este cea mai potrivită pentru căutarea unei oportunități. Derulăm proiectul în perioada aceasta, tocmai pentru a-i sprijini pe tinerii care își doresc să obțină experiență pe piața muncii.

Maria Marin, Project Manager Summer Career Fair

Potrivit studiului, platformele de joburi sunt prima alegere a tinerilor care își caută un loc de muncă. Din cei 751 de respondenți, 45% sunt cu vârsta cuprinsă între 19 și 26 de ani și accesează Hipo.ro pentru aplicarea la internshipuri, programe de trainee sau joburi entry-level.

Printre companiile care recrutează studenți, proaspăt absolvenți și tineri profesioniști vara aceasta se numără: Austrian Business Agency - Work in Austria, BAT Romania, ING Hubs Romania, KPMG Romania, Pragmatic Play și TELUS International.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri