Marea Britanie ar putea avea 2,8 mil. de someri pana la sfarsitul anului

Sfarsitul anului ar putea aduce 2,8 milioane de someri in Marea Britanie, arata un raport al Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), cea mai prestigioasa asociatie profesionala europeana de resurse umane, citat de recruitmenttoday.net.
Analiza citata evidentiaza ca in ciuda faptului ca oportunitatile de lucru vor fi mai mari decat in 2009, somajul va continua sa creasca in 2010, in vreme ce majoritatea angajatilor va beneficia de o crestere salariala sub nivelul inflatiei.

Estimarile CIPD arata ca 250.000 de britanici vor ramane fara loc de munca intre al treilea trimestru din 2009 si al doilea trimestru din 2010. Varful somajului urmeaza sa fie atins pe perioada verii, cand se asteapta sa se ajunga la 2,8 milioane de someri.

Totusi, ultimele date anuntate de CIPD sunt mai optimiste decat cele anuntate anterior, cand se estima ca numarul somenirlor britanici va ajunge la 3,2 milioane de persoane.

Prevziunea de 2,8 milioane de someri anuntata de CIPD pentru Marea Britanie a luat in calcul o revenire a economiei Regatului Unit in acelasi ritm cu redresarea celorlalte piete, a declarat John Philpott, Chief Economic Adviser la CIPD.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri