Numarul de oferte de munca in sectorul financiar-bancar american este in continua crestere, bancherii si specialistii in asigurari conducand in topul celor mai cautati candidati, potrivit jurnalistilor de la cotidianul de business Wall Street Journal.

In intervalul februarie – mai, numarul de angajari in sectorul financiar-bancar a indicat o crestere cu 6.800 de pozitii - cea mai ridicata cota din ultimii doi ani, potrivit datelor Departamentului de munca american (The Labour Department). Comparativ, in intervalul mai – august 2008, industria era in expansiune, adaugand pe statele de plata ale companiilor 7.200 de job-uri.

“Razboiul talentelor se intensifica”, spune Michael Karp, co-fondatorul companiei de executive search in domeniul financiar Options Group.
Bancile de talie mare isi recladesc infrastructura de personal si backoffice, dupa ce in ultimii doi ani au disponibilizat masiv din toate departamentele. Companiile de dimensiuni medii privesc cu incredere spre sfarsitul anului, cand planuiesc sa se extinda pe piata, asa incat acum planurile de angajare sunt in topul listei prioritatilor.

In acelasi timp, un semn imbucurator pentru bancheri il reprezinta continua scadere a numarului de disponibilizari in domeniu, potrivit lui James Brown, economist in Departamentul de munca al statului New York.

Orasul New Yourk, unul dintre cele mai importante centre financiare din lume, a raportat un numar de 429.000 de angajati in sectorul financiar-bancar, la sfarsitul lunii mai a acestui an, in crestere cu 4.000 comparativ cu luna februarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cat mai castiga angajatii din banci