Luis Figo a fost, pana la Cristiano Ronaldo, probabil cel mai cunoscut fotbalist portughez din istorie. A fost legitimat la Barcelona si Real Madrid, doua dintre cele mai mari echipe de fotbal din lume. A jucat aproape 130 de meciuri pentru nationala Portugaliei de unde s-a retras la 36 de ani. A fost ales cel mai bun fotbalist al lumii in 2001, de catre FIFA.

Insa toate realizarile sportive pe care le-a avut pe parcursul carierei nu au reusit sa-i stearga regretul de a fi renuntat prea usor la scoala. Cand avea 17 ani, a ales sa se concentreze asupra unui singur lucru: fotbalul.

La 38 de ani, Figo marturiseste, intr-un interviu acordat Financial Times, de ce a ales sa urmeze un curs de noua luni la Iese Business School, una dintre cele mai bune scoli de management din lume, cu sediul in Madrid, Spania.

“Cursul pe care il urmez acum m-a atras pentru ca imi poate folosi pe viitor in mediul de business, ma poate invata sa fac alegeri bune si imi poate arata ce strategii sa folosesti in afaceri si cum sa le administrezi pe termen mediu si lung. Nu aveam nicio idee in aceasta directie cand am inceput cursul. Acesta acopera multe domenii: finante, contabilitate, planificare si strategie, resurse umane, publicitate si noile tehnologii. Cand esti deschis poti invatat destule si in multe din aceste zone nu avem niciun fel de cunostinte si nu stiam cat de importante sunt pentru o companie, asa ca imi sunt de un real ajutor”, spune fostul fotbalist, care locuieste in Madrid, impreuna cu sotia sa, modelul suedez Helen Svedin, precum si cu cei trei copii.

Asemenea multor celebritati din lumea sportului sau a filmului, Luis Figo a ales sa investeasca in industria hoteliera si in cea a vinului. Detine un hotel si o cafenea in cea mai sudica regiune din Portugalia – Algarve, precum si mai mai multe proprietati imobiliare. De asemenea, a investit si in sectorul energiei fotovoltaice si are si o parte dintr-o afacere cu vinuri.

Mai mult, Figo detine si o fundatie caritabila, specializata in ajutorarea copiilor cu probleme.

Totusi, nici actiunile caritabaile si nici acumularea de profit dintr-un restaurant nu reprezinta o sarcina usoara pe timp de criza.

“Perioada de recesiune ne-a afectat pe toti. Porgualia se afla intr-un moment dificil. Avand in vedere reducerile salariale operate, oamenii consuma din ce in ce mai putin, iar totul are legatura cu ceea ce se consuma. In cazul meu – hotelurile si serviciile”, mai spune Figo.

Sursa foto:
FIFA


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si