Astfel, vanzarile de gaze ale Petrom s-au redus de la 1,47 miliarde metri cubi de gaze in primele trei luni ale anului trecut la 1,46 miliarde de metri cubi de gaze in primul trimestru al acestui an, potrivit Mediafax.

Totodata, productia de petrol si gaze a companiei romanesti a crescut de la 185.000 barili echivalent petrol pe zi la 186.000 barili echivalent petrol pe zi.

Pentru grupul OMV, vanzarile de gaze au crescut in perioada analizata cu 18%, la 6,63 miliarde metri cubi de gaze. Productia de hidrocarburi a scazut, insa, de la 317.000 barili echivalent petrol pe zi la 304.000 barili echivalent petrol pe zi.

Grupul noteaza ca productia a fost mai redusa in primul trimestru, in raport cu ultimele trei luni ale anului trecut, din cauza tensiunilor sociale si politice din Libia si Yemen. In perioada octombrie-decembrie 2010, productia de hidrocarburi s-a situat la 320.000 barili echivalent petrol pe zi.

Pretul mediu al petrolului Brent a fost de 105,43 dolari pe baril in perioada ianuarie-martie, fata de 76,36 de dolari pe baril in intervalul similar din 2010.

Citeste si:

In Romania, initiativele de optimizare a livrarilor pentru amortizarea efectelor declinului natural au dus la cresterea productiei zilnice, comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut.

Totodata, costurile totale legate de productie au scazut fata de ultimele trei luni din 2010, cauzele principale fiind cheltuieli mai mici in Romania, Kazahstan si Austria.

OMV mentioneaza ca se asteapta la cheltuieli speciale de 20 de milioane de euro contabilizate la nivelul profitului inainte dobanzi si taxe (EBIT) legate in principal de costurile de demolare pe care le implica inchiderea rafinariei Arpechim.

OMV va publica rezultatele financiare pentru primul trimestru pe 11 mai.