Dupa anuntarea investitiei de 65 milioane de euro in noua centrala de cogenerare din Suceava, reprezentantii Adrem Invest, compania care va participa cu 20%, respectiv 9 milioane de euro in dezvoltarea proiectului, au decis sa angajeze o parte din personalul CET.
“Actualul CET isi va inceta activitatea in urmatorii doi ani. O parte din cei 530 de angajati ai CET-ului vor fi preluati de centrala de cogenerare, cel mai probabil in jur de 100 dintre ei. Unele componenete ale modulelor centralei, cum ar fi turbinele cu gaze, vor beneficia de tehnologii moderne si, prin urmare, nu vor necesita multi oameni pentru manevrarea utilajelor. In schimb, pentru alte componente, cum ar fi, de exemplu depozitele de biomasa forestiera, este nevoie de mai multa mana de lucru”, a declarat Adrian Bodea, presedintele Adrem Invest.

Anul trecut, ca urmare a proiectelor de inginerie tehnologica realizate in tara si in strainatate, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 74,8 milioane lei, cu 70% mai mare decat in 2009 si depasind estimarile initiale, care prevedeau o crestere de doar 61%.

Dintre acestea, circa 10% se datoreaza exporturilor, desi, potrivit reprezentantilor companiei, procentul ar trebui sa fie, in conditii normale, de 30%.

“Ceea ce a stat la baza cresterii a fost semnarea contractului cu CEZ de citirea contoarelor in noiembrie 2009. Fiind aproape de sfarsitul anului, rezultatele s-au vazut in cifra de afaceri de anul trecut. Din cauza crizei economice care a lovit tara noastra, ponderea exporturilor a avut o contributie mai mica in afacerile noastre, dar avand in vedere ritmul sustinut al cresterii, estimam ca anul acesta va fi unul bun”, a spus Corneliu Bodea, vicepresedinte Adrem Invest.

De asemenea, reprezentantii companiei au precizat ca anul acesta, multe dintre parteneriatele din strainatate se vor concretiza in deschiderea unor reprezentante pentru export.

“Estimam ca dupa criza o mare parte din contractele pentru export vor veni din zona metalurgiei. In acest moment avem multe parteneriate in tari ca Turcia, China, Coreea de Sud, Africa de Sud, si fostele membre CSI din Europa Centrala. Anul acesta, vom deschide reprezentante in aceste tari, pentru o mai buna gestionare a exporturilor catre aceste zone”, a afirmat Adrian Bodea.

Numarul angajatilor companiei, care in 2010 era de 555 de salariati, va creste in urmatoarea perioada si datorita preluarii serviciului de administrare grupuri de masura de la CEZ Romania.

“Odata cu aceasta achizitie (preluarea serviciului de citire al contoarelor de gaze naturale de la E.ON Gaz Distributie, n.red), compania noastra isi va mari numarul de angajati de la 580 la 682, procedurile de integrare a noilor angajati fiind deja incepute. Din cele 102 posturi care se vor ocupa, 38 de oameni vor fi preluati direct de la E.ON, restul urmand sa fie recrutati din teritoriu”, a subliniat vicepresedintele companiei.

Compania are planuri mari si pentru partea de sud-vest a Moldovei, unde intentioneaza sa construiasca o ferma fotovoltaica de 20 Mw in urmatorii ani.

“Suntem in discutii cu doua muncipii mai mari si cu impact mediatic mai mare decat Suceava, pentru astfel de proiecte, dar nu vom demara niciunul dintre acestea pana nu vedem ca centrala de cogenerare este un succes”, a declarat Corneliu Bodea.

Firma Adrem Invest, fondata in anul 1992 de Adrian Bodea, este specializata in inginerie industriala si a derulat proiecte de automatizari industriale, eficientizare energetica sau tehnologii sub vid.

Datele RECOM arata ca firma este detinuta de trei persoane fizice: Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) si Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri