Cum sta Romania ca atractivitate pentru investitorii in energiile verzi

Dupa ce anul trecut si-a facut intrarea in clasamentul Ernst &Young (E&Y) al celor mai atractive 30 de tari pentru investitorii in energia regenerabila, Romania urca in 2011 doua pozitii, ajungand pe locul al 21-lea la nivel mondial.

Topul realizat de firma de consultanta Ernst&Young ia in calcul potentialul surselor de energie eoliana (pe uscat si pe mare/ocean), solara, geotermala, al biomasei, precum si pe cel al infrastructurii.

In functie de aceste criterii, Romania a acumulat un punctaj total de 44 de puncte, anul trecut obtinand 43 de puncte.

Punctul in plus vine in conditiile in care Romania isi va dubla, pana la finele anului, capacitatea de energie eoliana, pana la 1 GW, potrivit raportului E&Y.

"Iberdrola urmeaza sa exploateze resursele eoliene din Romania prin constructia celui mai mare parc eolian pe uscat din lume, care va avea o capacitate de 1,5 GW la finalizare. Constructia parcului (din Dobrogea - n. red.) se va derula intre 2011 si 2017", se precizeaza in raport.

Romania se claseaza pe locul al 21-lea, imediat dupa Japonia, Belgia si Olanda, cu 45 de puncte fiecare.

In fruntea clasamentului se afla China, cu 72 de puncte, USA, cu 67 de puncte, si India, cu 63 de puncte.

El se continua cu Germania (62 de puncte), Italia (60 de puncte), Marea Britanie (59 de puncte), Franta (57 de puncte), Spania (55 de puncte), Canada (53 de puncte), Suedia (49 de puncte), Portugalia (48 de puncte), Irlanda (47 de puncte), Polonia (47 de puncte), Coreea de Sud si Australia (46 de puncte fiecare).

Clasamentul "atractivitatii" in domeniul energiilor regenerabile

Cititi aici raportul complet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri