Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va rambursa in octombrie toate deconturile de TVA pentru solicitari depuse inainte de 2 septembrie, in suma totala de 1,61 miliarde lei, din care 363 de milioane lei reprezinta compensari, potrivit unui anunt al institutiei, scrie Mediafax.
"De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante masuri adoptate inca din anul 2009 fiind accelerarea rambursarii TVA, masura care, prin eliminarea criteriilor subiective de selectie, contribuie in plus la asigurarea unui mediu concurential loial. In luna octombrie reusim, astfel, sa decontam peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare suma din 2009 si pana in prezent", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat in comunicat.

In selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 2 septembrie 2011.

Pieter Wessel, partener pe zona servicii fiscale la Deloitte Romania, a declarat saptamana trecuta ca unele companii nu mai pot continua activitatea din cauza nerambursarii TVA de catre stat, iar aceasta situatie are efecte negative si asupra perceptiei investitorilor straini in ceea ce priveste Romania.

ANAF va restitui suma de 1,25 miliarde lei in numerar, la care se vor adauga compensari partiale de peste 100 de milioane lei. De asemenea, deconturile de TVA compensate integral vor insuma 258,8 milioane lei

O suma de 142,5 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.

Prima plata a fost deja efectuata vineri, 7 octombrie, si insumeaza 244,5 milioane lei. Urmatoarele doua transe de decont vor fi achitate in 24 octombrie - 378,6 milioane lei si in 28 octombrie - 627,3 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri