"De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante masuri adoptate inca din anul 2009 fiind accelerarea rambursarii TVA, masura care, prin eliminarea criteriilor subiective de selectie, contribuie in plus la asigurarea unui mediu concurential loial. In luna octombrie reusim, astfel, sa decontam peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare suma din 2009 si pana in prezent", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat in comunicat.

In selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 2 septembrie 2011.

Pieter Wessel, partener pe zona servicii fiscale la Deloitte Romania, a declarat saptamana trecuta ca unele companii nu mai pot continua activitatea din cauza nerambursarii TVA de catre stat, iar aceasta situatie are efecte negative si asupra perceptiei investitorilor straini in ceea ce priveste Romania.

Citeste si:

ANAF va restitui suma de 1,25 miliarde lei in numerar, la care se vor adauga compensari partiale de peste 100 de milioane lei. De asemenea, deconturile de TVA compensate integral vor insuma 258,8 milioane lei

O suma de 142,5 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.

Prima plata a fost deja efectuata vineri, 7 octombrie, si insumeaza 244,5 milioane lei. Urmatoarele doua transe de decont vor fi achitate in 24 octombrie - 378,6 milioane lei si in 28 octombrie - 627,3 milioane lei.