Operatorul de hipermarketuri Kaufland Romania si-a majorat tinta de extindere a retelei pe piata noastra de la 40 la 50 de magazine. In prezent, Kaufland controleaza in Romania cinci hipermarketuri.

Directorul general al Kaufland Romania, Gunter Grieb, a declarat ieri ca intentioneaza sa deschida in acest an noi hipermarketuri in orasele Baia Mare, Tirgu-Mures si Galati. Intentionam ca, intr-o prima etapa, sa ajungem la 50 de magazine in urmatorii patru ani, a precizat Grieb.

Un alt magazin Kaufland va fi deschis la Suceava la inceputul verii. In privinta celui de-al doilea magazin din Bucuresti, care va fi situat pe Bulevardul Barbu Vacarescu, directorul general al Kaufland a adaugat ca acesta unitate urmeaza sa fie finalizata pina la sfirsitul anului.

Printre viitoarele locatii ale magazinelor Kaufland, Grieb a nominalizat orasele Bistrita, Constanta, Hunedoara, Satu Mare, Tirgoviste si Zalau, fara sa precizeze termenul de finalizare a lucrarilor de constructie.

Principalele locatii vizate de Kaufland pentru deschiderea de magazine sint orasele cu peste 150.000 de locuitori, suprafata de vinzare a hipermarketurilor variind intre 3.500 si 5.000 de metri patrati. Investitia medie intr-un magazin Kaufland este de 8-10 milioane de euro. Kaufland detine in Romania cinci magazine, la Bucuresti, Rimnicu-Vilcea, Ploiesti, Alba-Iulia si Timisoara.

Pina in prezent, investitia totala in Romania depaseste 150 de milioane de euro, fondurile fiind alocate pentru constructia celor cinci magazine, pentru sediul companiei si pentru depozitul central, de la Ploiesti. Totodata, suma include lucrarile la hipermarketurile aflate in constructie.

Speram ca pina la sfirsitul anului sa finalizam constructia la modulele doi si trei de la depozitul central de la Ploiesti. Primul modul, deja operational, are 10.000 de metri patrati. Al doilea va avea tot 10.000, al treilea modul este de 30.000 de metri patrati, a adaugat Grieb.

Kaufland este prezent cu peste 650 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia si Croatia. Grupul Schwarz, din care face parte si Kaufland, are peste 166.000 de angajati si a realizat in 2005 o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cel mai mare retailer din Romania finanteaza ONG-urile