O companie italiana si una romaneasca, din sectorul energetic, sunt interesate sa preia producatorul de generatoare de aburi Vulcan Bucuresti (VULC), controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discutiilor.

"Un grup de investitori privati romani din domeniul energiei si o companie italiana sunt interesati sa preia Vulcan", au afirmat sursele.
Compania Vulcan este specializata in productia de generatoare de aburi si este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender prin Grupul Energetic Tender SA Bucuresti, care are o detinere de 74,79%.

Tender a afirmat ca "tot timpul" a existat interes pentru preluarea Vulcan si ca acesta este in crestere in ultima perioada.

"Este vorba de doua companii europene de profil, care vor sa aiba o baza de productie. In viata totul este de vanzare, dar nu sunt negocieri, este un interes. Tot timpul au fost companii preocupate de Vulcan. In ultima perioada exista un interes mai mare, care se explica prin succesul pe plan mondial al Vulcan si prin rezultatele companiei, atat financiare, cat si in ce priveste comenzile pe care le are", a spus omul de afaceri din Timisoara.

El nu a dorit sa dezvaluie identitatea celor doua companii.

Potrivit celor mai recente informatii, Vulcan are contractate comenzi si lucrari de 123 milioane de euro pentru urmatorii 2-3 ani.

In luna martie compania a anuntat ca a castigat o licitatie organizata de Kuwait Oil Company pentru livrarea unor echipamente in valoare de 54 milioane de dolari. Contractul se va derula pe o perioada de cinci ani si vizeaza fabricarea si livrarea catre Kuwait Oil Company a unor unitati de pompare si a pieselor de schimb aferente.

Vulcan are circa 900 de angajati, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 23 milioane de euro, estimata sa ajunga la 35 milioane de euro in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cati bani a recuperat statul de la condamnatii in marile dosare penale