Automobile Dacia Pitesti este singura societate din domeniul auto beneficiara de ajutor de stat pentru proiecte mari de investitii, iar facilitatile primite de companie nu depasesc limitele legale, potrivit Consiliului Concurentei, informeaza Mediafax.

In ultimele doua luni, Consiliul Concurentei a monitorizat ajutoarele de stat acordate in sectorul auto, actiunea vizand cele 14 firme care nu isi desfasoara activitatea in zone defavorizate sau zone libere. Ajutorul de stat pentru proiecte mari de investitii in sectorul auto consta in scutiri de la plata impozitului pe profit, pana la finele lui 2006, scutiri de la plata taxelor vamale si a TVA pentru achizitiile destinate investitiilor.

"Consiliul Concurentei a constatat ca intensitatea rezultata, calculata ca raport procentual intre valoarea ajutorului de stat si valoarea investitiilor eligibile, este de 10,52% si se incadreaza in plafonul regional ajustat pentru proiecte mari de investitii in sectorul auto, de 15%", se precizeaza in comunicat. Institutia va continua sa monitorizeze facilitatile cu caracter de ajutor de stat acordate firmelor din industria auto, pentru aplicarea corecta a legislatiei, mentioneaza reprezentantii institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri