CFR Marfa estimeaza ca va incheia acest an cu pierderi de 211 milioane lei, de 2,2 ori mai mari fata de rezultatul negativ bugetat pentru 2012, de 95 milioane lei.
Potrivit proiectului de buget pentru acest an, compania de stat estimeaza venituri de 1,135 lei miliarde lei si cheltuieli de 1,346 miliarde lei, scrie Mediafax.

Bugetul pentru anul trecut, aprobat in mai 2012, prevedea venituri de 1,222 miliarde lei si cheltuieli de 1,317 miliarde lei.

Potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante, ultimul an in care compania a fost pe profit a fost 2007, cu un castig net de 4,7 milioane lei. In intervalul 2008-2011, pierderile totale ale CFR Marfa s-au ridicat la 1,1 miliarde lei.

Compania a programat pentru 2013 cheltuieli cu bunurile si serviciile de 648,6 milioane lei, respectiv de 268,3 milioane lei pentru salarii. Proiectul de buget include cheltuieli aferente contractului de mandat de 1,21 milioane lei, bonusuri de 871.000 lei, dar nu si pentru plati compensatorii in cazul disponibilizarilor de personal.

CFR Marfa estimeaza ca va incheia acest an cu 9.053 de salariati, bugetul pentru anul trecut indicand un numar de 9.162 angajati pentru finele lui 2012.

Compania a programat suma de 77 milioane lei pentru investitii in 2013, cu 20 de milioane lei mai putin fata de anul trecut.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat la finele lunii februarie noua conducere a CFR Marfa, formata din economisti, ingineri si juristi, despre care a spus ca nu vor avea contributii directe in privatizare, dar ar trebui "sa mai repare ceea ce se mai poate repara" in activitatea companiei.

Guvernul s-a angajat in ultimele negocieri cu FMI sa publice anuntul de privatizare a CFR Marfa in luna martie a acestui an si sa semneze contractul de vanzare a unui pachet majoritar de actiuni pana la jumatatea lui mai, tranzactia urmand sa fie incheiata atunci cand "toate conditiile vor fi indeplinite".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri