Citeva mici bonusuri acordate angajatilor cu valoare pentru firma asigura fidelizarea acestora
Specificul economiilor central si est-europene, respectiv nivelul redus al salariilor (20 - 40% din media UE), competitia ridicata pentru personalul inalt calificat, existenta potentialului important al personalului de conducere de a-si schimba angajatorul, cere din partea angajatorilor strategii proprii, „agresive“, de pastrare a personalului.

Strategiile potrivite nu implica obligatoriu cresteri ale cheltuielilor cu salariile, insa trebuie sa ia in considerare tendinte precum reforma sistemelor de pensii si asigurare a sanatatii, care transfera spre sectorul privat responsabilitatea unor servicii pe care statul nu le poate satisface multumitor.

Asigurari de viata pentru manageri

In cazul multinationalelor se arata utila acordarea unor asigurari de viata. Uzual, volumul acestora variaza intre 12 si 36 de salarii lunare, cu o medie situata in jurul a 24 de retributii, asigurari pentru invaliditate permanenta in jurul aceleiasi sume si indemnizatii pentru spitalizari, spun specialistii de la AIG Life.

In ultimii ani se constata o incidenta sporita a beneficiilor reprezentate de inscrierea managerilor in sistemele de pensii private, pe cheltuiala angajatorului.

Personalului mediu din aceste companii ii sint acordate asigurari de viata sau de accidente la nivelul citorva salarii lunare, indemnizatii medicale, control medical la locul de munca.

Pachetele de beneficii vor deveni mult mai consistente in tarile central si est-europene, iar in Romania cele bazate pe pensii si asigurari se vor dezvolta substantial, cred specialistii AIG Life. O dezvoltare importanta este asteptata si in privinta serviciilor medicale platite de angajatori pentru angajatii acestora, datorita aparitiei de data recenta in Romania a pietei serviciilor medicale private.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4603&art=98&cHash=b317b51908

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Instant Factoring: Microintreprinderile, cel mai eficient segment