Nou contract de cooperare intre Romaero si Lockheed Martin

Societatea Romaero SA si compania americana Lockheed Martin au semnat, recent, un nou contract de cooperare, in urma caruia Romaero va asigura intregul suport de intretinere al aeronavelor C 130 - Hercules din dotarea flotei aeriene romane, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).

Semnarea noului contract de parteneriat s-a facut in urma unui amplu studiu intreprins de Lockheed Martin, precum si al unui audit al Agentiei Guvernamentale Americane (FAA).
Rezultatele acestui audit au condus, totodata, la prelungirea certificatului FAA, cu drept de extindere si la alte tipuri de avioane, precizeaza MEC.
"Programul de intretinere si modernizare al aeronavelor C-130 Hercules este foarte complex", a declarat Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului.

"Lockheed Martin a optat ferm pentru un parteneriat puternic si de lunga durata cu Romaero.
Faptul ca aceasta flota atat de pretentioasa este intretinuta in tara noastra confera si o dimensiune strategica acestui parteneriat, alaturi de cea economica.

Partenerii americani au avizat capacitatea noastra infrastructurala si logistica. In acelasi timp, ei au apreciat potentialul si pregatirea excelente ale personalului Romaero.
Factorul uman face diferenta pe o piata concurentiala foarte severa, iar politica ministerului se va orienta preponderent spre acest factor, insuficient valorizat, inca, in Romania", a mai declarat Seres.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Românii de la Prego lucrează automatizat prin FamShop
Setari Cookie-uri