Grupul farmaceutic A&D Pharma, care cuprinde printre altele farmaciile Sensiblu si distribuitorul Mediplus, a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 800 milioane de euro si se asteapta in acest an la o crestere in linie cu piata de profil, scrie Mediafax.

"Daca vom vedea o usoara crestere a pietei, avand in vedere problemele de finantare, cred ca ne vom declara cu totii multumiti. Ne asteptam sa crestem in linie cu piata sau foarte putin deasupra ei. Am avut anul trecut afaceri de peste 800 milioane euro. Eu speram anul trecut sa spun ca peste doi ani vom atinge 1 miliard de euro, dar incep sa fiu un pic mai pesimist si sa zic ca peste trei ani speram sa atingem si pragul acesta", a declarat directorul general al grupului, Robert Popescu.

El a aratat ca situatia din piata este foarte dificila, iar in primele cinci luni obiectivele au fost foarte greu de atins.

"Nu suntem foarte departe de ceea ce ne-am propus, dar in mod categoric anul acesta a fost cel mai greu sa ne atingem tintele pe care ni le propusesem la sfarsitul anului trecut pentru 2013", a mai spus Popescu.

Piata farmaceutica romaneasca a atins in primele trei luni 3,05 miliarde lei (696,6 milioane euro), in crestere cu 4,3% comparativ cu perioada similara din 2012, dar in scadere cu 2,5% fata de trimestrul anterior, potrivit datelor Cegedim.

Prognoza pentru intregul an este de plus 1,4%.

Grupul A&D Pharma este controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert si Michel Eid.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Robert Popescu: Piata farma, la cota de avarie. Cum iesim din criza?