CFR Marfa va incepe saptamana viitoare concedierea a peste 2.000 de oameni, din cauza situatiei financiare nefavorabile, in lipsa acestei masuri transportatorul feroviar riscand sa ramana fara fond de salarii din august, a declarat joi ministrul Transporturilor, Dan Sova.

"Cifra concedierilor la CFR Marfa a fost stabilita in noiembrie anul trecut la 2.500 de oameni, trebuia facuta din februarie. Nu s-a facut. (...) Din pacate, fara aceste concedieri in luna august - si asa sunt probleme cu fondul de salarii - ramanem fara fond de salarii. Deci este o problema foarte mare si trebuie rezolvata foarte rapid", a spus ministrul, raspunzand unei intrebari.

"El a precizat ca numarul celor disponibilizati va fi mai mic de 2.500, in contextul in care aproximativ 200 au iesit intre timp la pensie, iar cei care vor pleca vor beneficia de salarii compensatorii, pana la 24 de luni, banii fiind aflandu-se la Ministerul Muncii", a mai spus ministrul, scrie Mediafax.

Ministrul Transporturilor a precizat ca s-a incercat gasirea unor solutii de concediere in doua etape sau concedierea unui numar mai mic de persoane, insa in urma discutiilor cu Fondul Monetar International si analiza exacta a cifrelor propunerile nu s-au putut concretiza.

"Astazi va trebui executat ce s-a stabilit in noiembrie anul trecut", a spus Sova.

Ministrul declara in mai ca va cere FMI o derogare de la prevederea din acordul incheiat cu statul roman privind concedierea a 2.500 de angajati de la CF Marfa, in conditiile in care sunt solutii pentru salvarea a 1.100 locuri de munca.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2014, CFR Marfa va renunta la 2.500 de angajati in acest an, estimand ca in cadrul companiei vor mai ramane 6.376 de salariati. Bugetul prevede cheltuieli cu plati compensatorii aferente disponibilizarilor de 16,8 milioane lei.

Guvernul s-a angajat fata de FMI la o restructurare agresiva a companiei CFR Marfa si continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic.

Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfa din Romania, cu afaceri de 208 milioane de euro anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri