Declinul companiilor miniere: valoarea lor a scazut cu 23% in 2013

Primele 40 de companii din sectorul minier au inregistrat anul trecut o scadere cu 280 miliarde de dolari a valorii de piata, estimata la 958 miliarde dolari. Cele mai afectate au fost companiile din zona mineritului de aur, potrivit unui studiu al Pricewaterhouse Coopers (PwC).

"In 2013 companiile din industria miniera globala au fost fortate sa se adapteze la unul dintre cele mai dificile medii de operare din ultimii ani", conform studiului PwC, potrivit Mediafax.

Chiar daca societatile miniere din pietele emergente au avut anul trecut castiguri nete de 24 miliarde dolari, companiile din pietele dezvoltate au avut pierderi cumulate de 4 miliarde dolari, astfel ca profiturile au scazut in total cu 72%, la 20 miliarde dolari.

Profitabilitatea industriei a fost in 2013 la cel mai scazut nivel din ultimul deceniu ca urmare a scaderii metalelor, inclusiv al aurului, iar cantitatile extrase au fost mai mici cu 23%. Potrivit studiului, devine din ce in ce mai dificil pentru companii sa obtina licenta pentru a opera in toata lumea, "din moment ce guvernele sunt din ce in ce mai dornice sa mareasca cota de redevente".

Cum vrea Lidl să ”cucerească”...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri