Incepand din 1 august 2006, Klass Age Postema nu mai detine functia de director general executiv si va ramane doar presedintele Consiliului de Administratie al producatorului de farmaceutice Zentiva Sicomed, a informat luni un comunicat al companiei remis Rompres.

Atributiile directorului general vor fi indeplinite de directorii de departamente pana la alegerea unui nou director general, informeaza compania. Mandatul lui Klass Age Postema a expirat in luna iunie 2006.

Totodata, producatorul de farmaceutice din Bucuresti a anuntat modificarea strucutrii actionariatului companiei Zentiva NV, care detine pachetul majoritar. potrivit informatiilor transmise luni, 24,87% din capitalul social al companiei Zentiva NV a fost achizitionat de Sanofi-Aventis Group. Actiunile companiei sunt tranzactionate la bursele din Praga si Londra.

Compania Zentiva SA Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. in anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. in 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Grupul Zentiva a achizitionat compania la sfarsitul anului 2005. Producatorul de farmaceutice din Bucuresti a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 192,3 milioane lei si un profit net de 15,99 milioane lei.