Petrotel-Lukoil a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de peste 5,5 MLD. lei si a avut un numar mediu de 468 de anagajati. Fata de 2012, insa cifra de afaceri s-a diminuat, iar pierderile s-au adancit.

Potrivit surselor citate, oprirea productiei a inceput vineri dupa-amiaza si dureaza 24 de ore, conform procedurilor standard. Angajatii companiei nu au fost anuntati in legatura cu motivele care stau la baza acestei decizii. Informatia privind oprirea productiei la Petrotel-Lukoil a fost confirmata si de surse din administratia locala din judetul Prahova. Reprezentanti ai Lukoil contactati de Mediafax au refuzat orice comentariu pe acest subiect.

Cu toate acestea, intr-un comunicat de presa transmis vineri de Serviciul de presa al Grupului Lukoil se precizeaza ca in 2 octombrie autoritatile din Romania au facut perchezitii in sedii ale companiilor afiliate grupului petrolier, in incinta rafinariei Petrotel-Lukoil din Ploiesti, si ca productia acestei rafinarii nu a fost suspendata. ”Dupa cum s-a cerut, autoritatile au primit documente financiare, inclusiv in format electronic despre situatia rafinariei Petrotel-Lukoil. Nu au fost formulate acuzatii la adresa companiilor din grupul Lukoil sau la adresa angajatilor. Productia la rafinaria Petrotel-Lukoil din Ploiesti nu a fost suspendata, aceasta functionand in regim normal. Suntem convinsi ca autoritatile din Romania vor clarifica intreaga situatie si ca va fi luata o decizie corecta. Lukoil este activa pe piata din Romania din anul 1998 si, in prezent, este cea mai mare companie energetica ruseasca pe piata din Romania. Pana in momentul de fata, nu au existat probleme intre compania Lukoil, administratia fiscala sau alte autoritati din Romania. Impozitele la bugetul de stat au fost platite fara probleme, iar clientii din Romania au beneficiat de produse de inalta calitate", arata, in comunicatul de presa, Vladimir Nekrasov, prim-vicepresedinte al companiei Lukoil.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, Parchetul Curtii de Apel Ploiesti anunta ca au fost facute 23 de perchezitii la sediile societatilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiesti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENTIA LUKOM-A-ROMANIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din Ploiesti.

Citeste si:

In acest dosar, instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Conform sursei citate, prejudiciul estimat pana in prezent este de 1.039.019.829 de lei (230 de milioane de euro), din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscala si 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spalare de bani.

Cel mai mare producator privat de titei din Rusia, Lukoil, si-a vandut in august reteaua de benzinarii din trei tari central europene in cadrul planului de optimizare care a provocat deja retragerea din Ucraina, transmite AFP, citat de Agerpres.

Afacerile Lukoil in Romania au fost in scadere in 2013, fata de 2012.