Producatorul irlandez de materiale de constructii Kingspan Group a anuntat marti ca a ajuns la un acord cu proprietarii grupului belgian Joris Ide, care opereaza in Romania prin compania Megaprofil din Buzias.

Grupul Joris Ide este detinut de compania belgiana Steel Partners, actionarii acesteia din urma fiind fondurile de investitii Ergon Capital Partners II si Bremhove. Pe langa firma din Buzias, care produce si comercializeaza panouri termoizolante, precum si profiluri si tigle metalice, grupul opereaza o retea de 16 fabrici in sase alte tari, respectiv Belgia, Franta, Olanda, Germania, Ungaria si Rusia, arata Mediafax.

"Achizitia Joris Ide reprezinta un pas urias in implementarea strategiei Kingspan de a-si globaliza operatiunile. In urma tranzactiei, Kingspan intra pe un segment de piata diferit de cele pe care activeaza in mod obisnuit, iar, odata cu adaugarea operatiunilor din Belgia, Franta, Germania, Romania si Rusia, prezenta grupului va fi extinsa in mod semnificativ", a declarat directorul general al Kingspan, Gene Murtagh.

Actionarii Kingspan se vor intalni in cursul zilei de marti pentru a discuta achizitia Joris Ide, se arata intr-un comunicat al grupului irlandez. Potrivit documentului, suma finala propusa pentru cumpararea proprietarului Megaprofil, care include si datoriile actuale ale grupului belgian, poate fi modificata in functie de valoarea efectiva a capitalului de lucru si a datoriilor la momentul incheierii tranzactiei. Kingspan a anuntat ca va pastra actuala conducere a Joris Ide dupa finalizarea tranzactiei, iar grupul belgian va continua sa functioneze separat de brandul Kingspan. Achizitia Joris Ide va fi incheiata, cel mai probabil, pana la finele lunii martie, dupa obtinerea aprobarilor necesare, potrivit comunicatului.

Joris Ide a raportat anul trecut venituri totale de 465 milioane de euro, in crestere de la 435 milioane de euro in 2013 si un profit inainte de taxe si amortizare (EBITDA) de 36 milioane, fata de 28 de milioane de euro in anul anterior, potrivit datelor prezentate de Kingspan. In 2013, Megaprofil a avut afaceri de 114, 4 milioane de lei (25,7 milioane euro) si a inregistrat o pierdere neta de circa 3,84 milioane de lei (aproape 860.000 euro), conform datelor Ministerului de Finante. Cifrele pentru 2014 nu au fost inca publicate.

Citeste si:
Teraplast a cumparat integral Depaco
Teraplast a cumparat integral...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romania, al noualea producator de bere din UE