Aker Yards, unul dintre cei mai mari cinci producatori mondiali de nave, va construi la Braila chila unei nave de aprovizionare cu combustibil a petrolierelor, ca parte a unei comenzi de peste 35 milioane de euro a armatorului norvegian Farstad Shipping, a anuntat Aker Yards.

santierul Aker Braila va construi chila navei, piesa care alaturi de carlinga centrala, constituie baza scheletului navei, iar motorul si celelalte echipamente necesare functionarii navei vor fi adaugate la santierul Aker Yards din Brevik, Norvegia.

Nava de aprovizionare a platformelor petroliere va fi livrata armatorului Farstad Shipping in ianuarie 2009, iar valoarea contractului se ridica la 320 de milioane de coroane norvegiene, adica 39,77 milioane de euro, conform comunicatului Aker Yards.

Nava va avea 94 de metri lungime si 21 de metri latime, iar designul va purta marca Rolls Royce Marine, divizia nautica a companiei britanice specializata in constructia de automobile si motoare de aeronave.

Aker Yards este un grup norvegian specializat in constructia de petroliere, nave de croaziera, feriboturi si nave de transport marfa. Compania are peste 20.000 de angajati la 17 santiere navale din Brazilia, Franta, Finlanda, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina.

Actionarul majoritar al Aker Yards este Aker Group, care desfasoara activitati in domeniul petrolier si al pescuitului.

Aker e prezenta la Braila din 2003, dupa ce a preluat compania norvegiana Scandinor, care detinea in acel moment santierul dunarean. Aker detine si santierul naval de la Tulcea, cumparat in urma cu sase ani de la statul roman.

Beneficiara navei, Farstad Shipping, este o companie norvegiana cu o flota alcatuita din 46 de nave care efectueaza activitati de aprovizionare in mai multe puncte de pe glob.

Compania are sediul in orasul norvegian Alesund, este listata la bursa din Oslo, iar valoarea de piata a flotei sale depaseste 620 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si