In urma acestor investitii, capacitatea de productie a fabricii s-a triplat, ajungand la 1 200 000 hl de bere/an. in plus, investitiile au mai inclus instalarea unei noi linii de imbuteliere in PET, construirea unei statii moderne de epurare a apelor si a unui depozit nou, anunta un comunicat al companiei.

In domeniul productiei, investitiile au vizat sectiile de fermentare si de fierbere. in perioada septembrie 2005 ľ august 2006, la Constanta au fost instalate 32 de tancuri de fermentare. Instalarea acestor tancuri a determinat cresterea capacitatii de fermentare cu peste 100% si va permite un control riguros al calitatii berii.

La fabrica de bere Constanta a fost pusa in functiune cea mai mare linie de imbuteliat bere in sticle de plastic (PET) dintre toate cele detinute de grupul Heineken in Romania. Este vorba despre o linie de imbuteliere performanta, Krones, care asigura o capacitate de imbuteliere de 15 000 de sticle PET/ora. Aceasta linie va putea acoperi cererea de bere in ambalaj PET pentru litoral si sudul tarii, zona responsabila de 2/3 din cererea totala de bere din Romania. Odata cu aceasta noua linie de imbuteliere, fabrica de bere Constanta va avea si un nou depozit pentru produse finite, cu o suprafata de 2.000 mp, o hala moderna de tip Lindab si suprafete betonate pentru trafic de peste 4 000 mp.

Fabrica de bere Constanta are in acest moment o statie moderna de tratare a apelor uzate, conform cu normele europene si cerintele Ministerului Mediului din Romania. in plus, fabrica are acum si un laborator propriu si a realizat investitii suplimentare in imbunatatirea utilitatilor.

Fabrica de bere Constanta reprezinta o investitie importanta fiind destinata sa acopere cererea de bere pentru regiunea de sud a Romaniei. Aceasta regiune genereaza 2/3 din cererea totala de bere la nivel national. Malbera a inceput productia in anul 1970 si este una dintre fabricile de bere cunoscute pe piata locala.

Privatizata in anul 1991, fabrica Malbera este preluata in 1997 de Brau Union Romania, companie membra a Grupului Heineken. In aprilie 2006, compania a anuntat incheierea unui alt mare proiect de investitii, la fabrica de bere Craiova.

Infiintata in 1998, Brau Union Romania este in prezent parte a Grupului Heineken, unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume si grupul cu cea mai raspandita prezenta internationala. Compania Heineken este prezenta in peste 170 de tari si are peste 100 de fabrici in intreaga lume. Pe piata romaneasca a berii opereaza cu patru unitati de productie la Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc si Hateg. Portofoliul de marci oferit acopera toate segmentele pietei de profil: Heineken, Zipfer (import), G÷sser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita si Hategana.