Reprezentanti ai ExxonMobil s-au intalnit cu premierul Victor Ponta si au reafirmat intentia companiei de a continua investitiile in explorarea reurselor de gaze din Marea Neagra, si totodata acestia au dorit sa afle intentia Guvernului in ceea ce priveste reglementarea sectorului de petrol si gaze, noteaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a avut o intrevedere, miercuri, la Palatul Victoria, cu o delegatie a consortiului format din ExxonMobil si OMV Petrom pentru a discuta despre evolutia proiectelor de explorare a resurselor de gaze naturale din Marea Neagra.

Intalnirea a avut loc in contextul vizitei in Romania a vicepresedintelui ExxonMobil Exploration Company, Michael Cousins, si a vicepresedintelui pentru operatiunile din Europa, Tristan Aspray.

"Reprezentantii consortiului au prezentat progresele obtinute in ultimele luni in operatiunile din zona adanca a perimetrului Neptun si au reconfirmat interesul pentru continuarea investitiilor in conformitate cu programul de lucrari asumat. Prim-ministrul s-a interesat de stadiul cooperarii dintre consortiu si compania Transgaz pentru realizarea investitiilor si asigurarea preluarii, in perspectiva, in sistemul national de transport din Romania, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate in perimetrele din Marea Neagra. De asemenea, reprezentantii consortiului s-au interesat de evolutiile in privinta cadrului de reglementare din sectorul petrol si gaze si au apreciat preocuparea Guvernului Romaniei pentru incurajarea investitiilor sustenabile in acest sector strategic", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Victor Ponta a spus ca acorda o atentie speciala operatiunilor de explorare si exploatare a resurselor energetice din Marea Neagra astfel incat, in viitor, acestea sa poata consolida securitatea energetica a Romaniei si securitatea in plan regional.

Citeste si:
Ucraina a incheiat un acord in valoare de 10 MLD. de dolari cu...
Ucraina a incheiat un acord...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Legea exploatarii gazelor naturale ale Romaniei, zero dezbateri
Setari Cookie-uri