McDonald's, cel mai mare lant de restaurante din lume in functie de venituri, va lansa in Germania primul sau hamburger cu carne de vita 100% organica, in incercarea de a se adapta cerintelor in crestere din partea consumatorilor privind mancarea naturala si mai putin procesata, potrivit Reuters.

Acest hamburger cu carne de vita organica, intitulat "McB", va fi disponibil in reteaua de restaurante McDonald's din Germania pentru o perioada limitata, respectiv intre 1 octombrie si 18 noiembrie. Hamburgerul "McB" va fi preparat din carne de vita provenita de la ferme din Germania si Austria, care sunt certificate pentru produsele organice pe care le furnizeaza, potrivit Mediafax.

Lansarea acestui hamburger face parte din strategia noului director executiv al celui mai mare lant de restaurante din lume in functie de venituri, Steve Easterbrook, de a transforma McDonald's intr-o companie "moderna si progresiva" in privinta produselor pe care le ofera clientilor sai. Pe de alta parte, germanii, cunoscuti pentru pasiunea lor istorica de a consuma carnati, au inceput in ultimul timp sa manance mai putina carne si mai multe preparate vegetariene, acordand o mai mare atentie sanatatii lor, bunastarii animalelor si costurilor privind cresterea acestora.

In Germania, carnea de vita certificata ca fiind organica trebuie sa provina de la vite care sunt hranite cu hrana ecologica si care pasc pe pasuni pe care nu au fost folosite ingrasaminte chimice si pesticide. "Am depus un efort mare pentru a ne asigura ca avem suficiente cantitati de carne pentru a satisface cerintele consumatorilor care doresc sa consume alimente organice si standardele noastre in privinta calitatii produselor", a declarat Holger Beeck, directorul executiv al McDonald's Germania.

McDonald's si-a imbunatatit in ultima perioada meniurile din restaurantele sale din Germania, una dintre cele mai importante piete europene pe care este prezenta aceasta companie americana. Astfel, vanzarile trimestriale ale companiei in resturantele sale din Germania au crescut pentru prima data de la mijlocul anului 2012.

Citeste si:
Val de solidaritate: McDonald`s livrează mâncare, Kaufland donează...
Val de solidaritate:...

Un purtator de cuvant al McDonald's SUA a refuzat sa precizeze daca acest hamburger cu carne de vita 100% organica va fi lansat si pe alte piete din lume pe care lantul de restaurante este prezent. Vanzarile companiei McDonald's au scazut pe fondul competitiei cu noi lanturi de restaurante ,care de ani de zile ofera carne provenita de la animale crescute fara hormoni si antibiotice.

Astfel, reprezentantii McDonald's SUA au anuntat in luna martie ca in urmatorii doi ani nu vor mai cumpara carne de pui provenita de la pasari pentru a caror crestere sunt folosite antibiotice vitale pentru sanatatea umana. Totodata, la inceputul acestei luni, reprezentantii companiei au spus ca pana in 2025 in cele 16.000 de restaurante ale sale din SUA si Canada vor fi folosite pentru prepararea produselor oua provenite de la gaini care nu sunt crescute in baterii, ci in libertate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cumpărături la ușa ta sau cum ajutăm bătrânii pe perioada carantinei
Setari Cookie-uri