Franta

Franta

Costul cu mana de lucru in domeniul constructiilor a fost in 2015 de 30,5 euro pe ora, in timp ce costul mediu la nivel national a fost de 35,7 euro pe ora.

Costul orar cu mana de lucru calculat de Eurostat include costurile cu salariile si costurile non-salariale, precum contributiile sociale platite de angajatori.

Foto: IM_photo, Shutterstock

Austria

Austria

In Austria costul cu forta de munca s-a ridicat anul trecut la 31,5 euro pe ora in domeniul constructiilor. In aceasta tara costul mediu cu forta de munca este de 32,2 euro pe ora la nivel national.

Foto: Holger Graebner, Shutterstock

Finlanda

Finlanda

Costul cu mana de lucru in domeniul constructiilor se ridica in Finlanda la 34,1 euro pe ora.

Sursa foto: Oleksiy Mark, Shutterstock

Belgia

Belgia

Costul cu mana de lucru in domeniul constructiilor a fost in 2015 de 34,5 euro pe ora, in timp ce costul mediu la nivel national a fost de 41,1 euro pe ora.

Foto: Anton_Ivanov, Shutterstock

Danemarca

Danemarca

Costul cu mana de lucru in domeniul constructiilor a fost in 2015 de 38,2 euro pe ora, in timp ce costul mediu la nivel national a fost de 42,7 euro pe ora.

Foto: Fedor Selivanov, Shutterstock

Suedia

Suedia

In Suedia costul cu forta de munca s-a ridicat anul trecut la 39 euro pe ora in domeniul constructiilor. In aceasta tara costul orar mediu cu forta de munca este de 40,1 euro pe ora la nivel national.

Foto: Oleksiy Mark, Shutterstock

Romania

Romania

Romania este una dintre tarile cu cele mai mici costuri ale fortei de munca, tara noastra avand anul trecut un cost mediu de cinci euro pe ora.

La nivelul Uniunii Europene, costul orar cu forta de munca (excluzand agricultura si administratia publica) a fost estimat in anul 2015 la 25 de euro, ceea ce inseamna ca acest indicator este de cinci ori mai ridicat ca in Romania, iar in zona euro la 29,5 euro.

In ceea ce priveste domeniul constructiilor, costurile angajatorilor cu forta de munca s-au ridicat la 3,6 euro pe ora, de mai bine de 10 ori mai mici decat in cazul Suediei.

Costul orar cu mana de lucru calculat de Eurostat include costurile cu salariile si costurile non-salariale, precum contributiile sociale platite de angajatori.

Foto: Razvan Ionut Dragomirescu, Shutterstock

Sursa foto: CoolKengzz, Shutterstock