Compania britanica Vast Resources a anuntat ca a vandut in luna iulie o cantitate record de concentrat de zinc si cupru. Mai exact, 900 de tone, dublul lunii precedente. Unde ajunge acest produs? Dupa ce este extras din mina Manaila, judetul Suceava, concentratul este vandut “uneia dintre cele mai mari societati comerciale la nivel international din acest domeniu”. Apoi, acest produs ajunge in Olnada, unde intra in topitorii.

“Materialele noastre sunt expediate in Olanda. Topitoarele necesita cantitati mari de material in fiecare luna, iar cele mai mari companii de tranzactionare cumpara cantitati mai mici de la mai multe mine si apoi vand in volum mare, in functie de cerintele topitorilor”, a declarat pentru WALL-STREET.RO Andrew Prelea, directorul executiv si presedintele Vast Resources.

Compania britanica detine o participatie de 50,1% din firma Sinarom Mining Group care opereaza mina Manaila, judetul Suceava. Mina are rezerve de cupru, cu argint, aur, zinc si plumb si proceseaza lunar 10.000 de tone, din care rezulta 250-300 tone de concentrate.

Mina a inceput productia in luna august 2015, iar din septembrie anul trecut Vast Resources a inceput livrarile de concentrat.

“Recordul inregistrat in luna iulie este bazat pe cresterea capacitatii instalatiei de flotatie, generata la randul ei de punerea in functiune a celei de-a doua mori si a unei noi linii de flotare, in luna aprilie. Mai mult, intrucat am lucrat la imbunatatirea calitatii materialelor extrase, am acumulat un stoc care a fost vandut in luna iulie, alaturi de productia noastra regulata”, a adaugat Prelea.

Compania Vast Resources a fost fondata la sfarsitul anului 2005, avand ca obiect de activitate explorarea zacamintelor minerale din Zimbabwe si Africa de Sud.

Vast Resources detine in Romania si 80% din mina Baita Plai, judetul Bihor, ale carei rezerve de minereu de aur, argint, cupru, zinc, tungsten, molibden si plumb se ridica la 1,8 milioane de tone.

“Anticipam introducerea unui nou concentrat de zinc pana la sfarsitul lunii iulie, asa cum am prognozat si anuntat, ca urmare a activitatilor de testare realizate de consultantii nostri international si personalul local”, a mai spus Prelea.

Sursa foto: Vast Resources

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri