Tribunalul Bucuresti a admis, joi, cererea companiei ELCEN,cel mai mare producator de energie termica din Romania, de intrare in insolventa si a desemnat administratorul provizoriu.

Instanta a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei ELCEN si a desemnat ca administrator provizoriu societatea KPMG. Decizia poate fi contestata in sapte zile de la comunicare, conform News.ro.

"Admite cererea debitorului Electrocentrale Bucuresti S.A. In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, deschide procedura generala a insolventei impotriva debitorului Electrocentrale Bucuresti S.A.", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Decizia a fost luata la o zi dupa ce un alt complet de la Tribunalul Bucuresti a admis cererea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti de intrare in insolventa.

Cererea de intrare in insolventa a ELCEN a fost depusa in 26 septembrie la Tribunalul Bucuresti dupa decizia luata in Consiliul de Administratie al companiei controlate de Ministerul Energiei. Decizia ELCEN de a cere in instanta declansarea procedurii insolventei a fost luata ca urmare a situatiei financiare a companiei si a hotararii din 21 septembrie a consilierilor generali ai Capitalei, de intrare in insolventa a RADET.

"Avand in vedere situatia financiara a Electrocentrale Bucuresti SA si datoriile inregistrate la furnizorii si distribuitorii de combustibil, servicii si produse, situatie generata de neincasarea contravalorii pentru marfa livrata, de la RADET Bucuresti, si luand in considerare decizia Consiliului de Administratie al Regiei, Consiliul de Administratie al ELCEN a decis, astazi (22 septembrie, n.r.), inaintarea cererii de intrare in insolventa a societatii catre Tribunalul Bucuresti", potrivit Consiliul de Administratie al ELCEN.

Decizia "deriva din necesitatea reorganizarii societatii, dar si din cea de a asigura continuitatea producerii si furnizarii agentului termic pentru locuitorii din Bucuresti", preciza Consiliul de Administratie al ELCEN.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, in 21 septembrie, inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. Consiliul de Administratie al RADET a luat act in 22 septembrie de decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar in 23 octombrie dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, care va incepe in 5 octombrie judecarea cererii RADET de intrare in insolventa.

In prezent, datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creantele inregistrate de RADET insumeaza aproximativ 3,7 miliarde de lei. Compania ELCEN este controlata de Ministerul Energiei si produce si distribuie energie termica si energie electrica. Este cel mai mare producator de energie termica din Romania, asigurand aproape 40% din productia la nivelul tarii si 90% din productia din Bucuresti.

RADET se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din Romania. Regia asigura 74% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si companii).

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri