Concernului suedez va construi o fabrica de mobila, valoarea totala a investitiei fiind de 45 milioane de euro. Lucrarile vor incepe in primavara anului 2007 si vor fi finalizate in toamna. Primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a precizat ca noua investitie va insemna 500 de locuri de munca directe si alte 300 indirecte, informeaza NewsIn.

Board-ul IKEA a aprobat investitia de la Gura Humorului inca de la sfirsitul lunii mai 2006, orasul fiind selectat dupa analiza mai multor locatii din tara. Din cele 28 de hectare, cit va avea noua unitate de productie, 8 sint achizitionate de la proprietari particulari, iar 20 vor fi puse la dispozitie de municipalitate. in prima faza, IKEA va investi 35 de milioane de euro, iar in cea de-a doua etapa, alte 10 milioane. Termenul de receptie al fabricii este 1 septembrie 2007.

Lider mondial in productia de mobilier, producatorul suedez este prezent in judetul Suceava inca din 1999 prin Swedwood Siret, fabrica suceveana de mobilier din lemn de rasinoase fiind una din cele 32 detinute de gigantului suedez. Majoritatea celorlalte unitati de productie este localizata in Europa centrala si de est. Investitia de la Siret a grupului Ikea a fost de peste zece milioane de dolari. Deocamdata, singurul magazin din Romania care pune in vanzare mobila produsa de IKEA este in Bucuresti.