Lantul international de farmacii Dr. Max a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia A&D Pharma Group, prin intermediul GLEBI HOLDINGS PLC. In urma deciziei Consiliului Concurentei, Dr. Max va deveni actionar majoritar. A&D Pharma Group detine lanturile de farmacii Sensiblu si Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus si divizia A&D Pharma Marketing & Sales. Ultimii pasi formali de finalizare a tranzactiei vor fi facuti in saptamanile urmatoare.

Dr. Max a intrat pe piata romaneasca in iunie 2017, prin achizitia lantului de farmacii Arta, cu 31 de unitati. Prin noua tranzactie, Dr. Max va deveni unul dintre principalii actori de pe piata romaneasca cu un numar total de 613 farmacii. Aceasta cifra nu include cele 18 farmacii Arta care vor fi transferate altor divizii in urma angajamentului asumat fata de Consiliul Concurentei. De asemenea, Dr. Max devine un distribuitor integrat de produse farmaceutice si furnizor de servicii de marketing si vanzari, cu peste 5.000 de angajati.

”Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezenta Dr. Max pe piata romaneasca. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa, detinand pozitia de lider pe majoritatea pietelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, Romania, Polonia, Serbia si Italia)”, a precizat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max.

Tranzactia Dr. Max - A&D Pharma

Prin aceasta tranzactie, Dr. Max va opera peste 2.000 de farmacii in Europa Centrala si de Est, cu vanzari totale de peste 2,3 miliarde de euro si peste 12.000 de angajati in Europa.

Dr. Max este detinut de Penta Investments, un grup de investitii privat cu o strategie pe termen lung in principal in Europa Centrala si de Est, ce detine active in domenii precum sanatate, servicii financiare, productie, aparare, retail, dezvoltare imobiliara si mass-media. Penta Investments este hotarata sa continue sa dezvolte proiecte de succes in Europa Centrala si de Est. In 2017, companiile controlate de Penta Investments detineau active cu o valoare totala de 9 miliarde de euro si peste 41.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri