Societatea de electrificare E.ON Moldova a investit anul trecut peste 10 milioane lei pentru reabilitarea tuturor categoriilor de retele din judetul Botosani, transmite corespondentul agentiei NewsIn.

Potrivit celor declarate simbata de purtatorul de cuvint al societatii in cauza, Lucian Luca, o astfel de investitie era stringenta, mai cu seama ca 60 la suta din retea are durata de functionare depasita si in unele cazuri rata defectelor era de 40 la suta, mult peste nivelul celorlalte tari din Europa, respectiv sub 10 la suta.

"Pe aceste considerente am initiat un program de investitii pentru trei ani de zile, pe care l-am aplicat si la Botosani. Astfel, anul trecut, in judetul Botosani au fost inlocuiti peste 30 km linii de medie tensiune si 15 km linie retea de joasa tensiune. Totodata au fost modernizate liniile de joasa tensiune acolo unde tensiunea ajungea sub 200 V, un lucru nu tocmai normal. Au fost executate lucrari la Dorohoi, Iezer, Copalau, Manoleasa, Dealu Mare, Nichiteni, Viisoara, Lozna, Strateni, Cristinesti. In unele cazuri fiind chiar construite retele de joasa tensiune", a precizat purtatorul de cuvint al E.ON Moldova.

In retelele de medie tensiune a fost montat echipament automat de comutatie pentru a scadea timpul de realimentare in caz de avarii si pentru a nu mai fi necesara deplasarea echipelor de interventie pe teren. Pentru anul 2007, suma prevazuta pentru continuarea programului de investitii va depasi 135 milioane lei, Botosaniul fiind pe primele locuri, dupa Iasi si Bacau in ceea ce priveste valoarea lucrarilor de investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Scandia spune NU panicii: Nu credem că vreo țară va opri transportul de alimente
Setari Cookie-uri