Mittal Steel a intentioneaza de a folosi numele de Arcelor Mittal pentru titlurile listate pe diferite burse, in scopul reflectarii unei mai bune realitati economice a grupului.

Simbolul titlurilor va ramane neschimbat, desi numele actiunilor Mital Steel, folosit in prezent pentru entitatea Mittal Steel Company NV, va schimbat ca urmare a fuziunii dintre cele doua companii, infrmeaza NewsIn. Titlurile Arcelor Mittal sunt listate pe bursele din New York, Amsterdam, Luxemburg sub simbolul MT, pe bursa din Paris, sub simbolul MTP, pe cea din Bruxelles, sub simbolul MTBL, si pe cele din Spania, de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia sub simbolul MTS.

Arcelor Mittal este cel mai mare producator de otel din lume, cu 330.000 de angajati, in mai mult de 60 de tari. Noua companie a adus impreuna numarul unu si numarul doi mondiali dintre producatorii de otel, Mittal Steel si Arcelor.

Rezultatele preliminare pe primele noua luni din 2006, arata venituri combinate de 65,4 miliarde dolari, o capacitate de productie de 130 milioane tone pe an, echivalentul a circa 10% din productia mondiala. Profitul net afisat pentru aceasta perioada a fost 5,602 miliarde dolari. Mittal Steel detine in Romania combinanetele de la Galati si Hunedoara, fabricile de tevi de la Roman si Iasi, si operatorul portuar Romportmet Galati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Hornbach a investit 2,8 milioane de euro în extinderea magazinului din Sibiu
Setari Cookie-uri