E.ON Gaz Romania creeaza o noua companie pentru furnizarea gazelor

Actionarii E.ON Gaz Romania au decis ca separarea procesului de furnizare de cel de distributie a gazelor naturale sa se realizeze prin infiintarea unei noi societati, desprinse din compania-mama, care va prelua sarcinile de furnizare, potrivit Monitorului Oficial consultat de NewsIn.

Adunarea Generala a Actionarilor E.ON Gaz ROmania (fostul Distrigaz Nord) a decis, in sedinta din 6 februarie 2007, divizarea partiala a societatii, astfel incat activitatea de furnizare a gazelor naturale sa fie transferata catre o societate nou creata.

Noua companie, care va realiza activitatea de furnizare, se va numi E.ON Gaz Romania, iar activitatea de distributie va ramane in gestionarea companiei-mama, care va fi numita E.ON Gaz Distributie SA.

Distrigaz Sud a propus Autoritatii de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) un proiect privind infiintarea a cinci sucursale de distributie si cinci de comercializare in cadrul procesului de separare a activitatilor, a declarat, joi, directorul general al companiei, Bernard Arnaud.

"In cadrul procesului de separare a activitatilor de furnizare gaze de cele de distributie am reafectat personalul Distrigaz Sud, astfel incat sa cream cinci sucursale de distributie si alte cinci de comercializare, care vor deveni regionale", a spus Arnaud. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare, reprezentantii Distrigaz Sud vor discuta cu oficiali ai Ministerului Economiei si ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru a pune la punct organizarea juridica a societatii.

"Separarea sistemului de baze de date privind cele doua activitati de distributie, respectiv furnizare, care presupune costuri fioarte mari, a fost conceputa inca din 2006, luandu-se in considerare exigentele europene legate de aceasta separare, astfel ca in 2007, nu vom mai avea costuri legate de acest proces", a afirmat, la randul sau, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex.

Distribuitorii de gaze naturale trebuie sa-si separe, pana la 1 iulie 2007, activitatile de distributie gaze de orice alt fel de activitati, potrivit directorului general al Departamentului de Preturi si Tarife din cadrul ANRGN, Gabriel Sirbu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri