Petrom SA Bucuresti (SNP) infiinteaza un Consiliu de Supraveghere si un Directorat, care vor administra impreuna compania intr-un sistem dualist si isi modifica emblema, prin indicarea apartenentei la grupul mama OMV, potrivit unui anunt transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Consiliul de Supraveghere va fi format din noua membri, iar presedintele Consiliului va fi ales de catre acestia. Patru dintre cei noua membri vor fi independenti fata de actionarul majoritar OMV, informeaza NewsIn. Doi dintre membri vor fi alesi la propunerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cata vreme statul va detine peste 15% din capitalul social al companiei. Daca statul va detine intre 10% si 15% din capital, doar un singur membru va fi propus de catre AVAS.

Pana la 31 decembrie 2009, hotararile Consiliului de Supraveghere nu vor putea fi luate decat cu votul favorabil a opt dintre cei noua membri. Membrii numiti la propunerea AVAS nu vor putea vota decat daca vor avea mandat special din partea autoritatii. Consiliul va numi cu votul majoritatii, membrii Directoratului, care va fi format din directorii executivi ai societatii si prezidat de directorul general executiv.

Potrivit modificarilor actului constitutiv propuse actionarilor, Petrom va fi autorizata sa emita obligatiuni, conform modificarilor actului constitutiv. Salariatii Petrom SA Bucuresti (SNP) au dreptul sa achizitioneze actiuni ale companiei, pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pretul cu care a cumparat OMV de la stat, conform acelorasi modificari.

Petrom propune un dividend de 0,0179 lei pe actiune

Conducerea Petrom SA Bucuresti (SNP) propune actionarilor un dividend brut de 0,0179 lei pe actiune din profitul anului 2006, in crestere cu 38% fata de cel platit anterior, a mai anuntat compania. Dividendul aferent profitului din 2005 a fost de 0,0130 lei.

Pe 6 martie, odata cu anuntarea rezultatelor companiei, Reinhard Pichler, declara ca Petrom ar putea acorda "un divident usor mai ridicat in termeni absoluti".Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit net de 2,285 miliarde lei, cu 61% mai mare decat cel din 2005, ca urmare a cresterii preturilor produselor petroliere si gazelor, dar si a majorarii vanzarilor companiei.

Cifra de afaceri a companiei, de 13,078 miliarde lei, a inregistrat o crestere de 22% fata de anul anterior, ca rezultat al trendului continuu crescator al preturilor internationale la petrol si a volumului de produse vandute. in 2006, cheltuielile de operare au crescut cu 17%, din cauza majorarii cheltuielilor cu materiile prime (petrol din import, cu preturi si cantitati mai mari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri