Petrom si-a bugetat investii de 400 mil. euro in 2007

Petrom va investi in 2007 aproximativ 400 milioane de euro prin divizia de Explorare si Productie, potrivit directorului diviziei pentru regiunea centrala din cadrul companiei, Florin Mocanescu. Potrivit acestuia, cele circa 400 milioane euro vor fi investite in achizitia de noi tehnologii si pentru cresterea capacitatii de extractie a companiei.

"Pana in 2010, trebuie sa inlocuim rezervele de petrol si gaze in proportie de 70%, iar pentru asta intentionam sa achizitionam companii sau perimetre petroliere in Rusia, Ucraina, Bulgaria sau in oricare din tarile est-europene", a explicat citat de NewsIn, directorul diviziei pentru regiunea centrala din cadrul Petrom.

Potrivit acestuia, compania are rezerve limitate de petrol si gaze in Romania si tocmai de aceea se va orienta spre achizitia de perimetre in aceste tari pentru a-si creste productia de petrol.

Petrom va investi in 2007 peste 900 de milioane de euro, suma fiind impartita intre diviziile de explorare si productie si cele de rafinare si marketing, a declarat recent directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

Petrom a inregistrat, anul trecut, un profit net de 2,285 miliarde lei, cu 61% mai mare decat cel din 2005, ca urmare a cresterii preturilor produselor petroliere si gazelor, dar si a majorarii vanzarilor companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri