Compania de consultanță imobiliară iO Partners anunță vânzarea Expo Market Doraly către Warehouses de Pauw (WDP). Echipa iO Partners a consiliat vânzătorii - ARA Europe și investitorul român Gheorghe Iaciu, cel care a fondat Expo Market Doraly în 1993.

Expo Market Doraly, parc comercial en-gros, cash & carry și retail din România, este situat în nord-estul Bucureștiului, acoperind o suprafață de 110.000 de metri pătrați și cuprinde un total de 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianți.

"După ce anul trecut a înregistrat un volum de tranzacții de aproximativ 500 de milioane de euro, reprezentând cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în concordanță cu tendințele globale, 2024 a avut un început bun, cu tranzacții de aproape 300 de milioane de euro închise în primul trimestru. Acesta este un semnal pozitiv care confirmă prognoza noastră privind creșterea activității pe piața imobiliară comercială", a declarat Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners.

Atuurile Expo Market Doraly în atragerea unui investitor precum WDP au fost cei 31 de ani de activitate, dar și locația situată între cele două centuri rutiere, cu acces dinspre centrul Bucureștiului.

"În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic pentru a maximiza potențialul proprietății. (...) Jeroen Biermans (...) și WDP (...) reprezintă elementul de care Doraly avea nevoie pentru a evolua. (...)", a declarat și Gheorghe Iaciu.

WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România. WDP are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați.

Împreună cu WDP, care va efectua asset managementul activului, Gheorghe Iaciu și echipa actuală de property management vor continua să administreze proiectul.

“Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România.” – a declarat Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

Sursa foto: Doraly Expo Market

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri