Trend Consult estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro in 2007, de aproape trei ori mai mare decat anul trecut, pe o piata totala a training-ului evaluata la 30 milioane euro

Compania Trend Consult a inregistrat o crestere de 105% a cifrei de afaceri in primul semestru, comparativ cu perioada similara din 2006, realizand 370.000 de euro si estimeaza ca in 2007, cifra de afaceri va fi cu 260% fata de anul trecut. Principalii factori care influenteaza aceasta evolutie sunt cresterea numarului de consultanti si diversificarea ofertei, au declarat reprezentantii companiei de training.

"In 2006 ne-am dat seama ca nivelul cererii pe piata de training a ajuns intr-un punct in care am fi putut creste semnificativ doar prin marirea capacitatii de livrare. Am ales o crestere organica, bazata in egala masura pe cooptarea unor consultanti noi in echipa si pe diversificarea ofertei", a declarat Adrian Florea, managing partner la Trend Consult.

Potrivit oficialilor companiei, piata de training a intrat intr-o noua etapa de maturizare, iar bugetele alocate programelor de formare cresc constant. "Numarul companiilor interesate este mai mare, iar cererile de training sunt mai sofisticate. Companiile care cumpara training de opt-noua ani stiu exact ceea ce doresc si care este valoarea pe care un anumit program o aduce echipei. Acest tip de cereri detaliate sunt un stimul puternic pentru firmele de training in a-si rafina la randul lor, oferta", mai spune Adrian Florea.

Anzul acesta, piata locala de training va inregistra o crestere de aproximativ 30%, fata de anul trecut, declaratiile marilor jucatori plasand-o in jurul a 30 de milioane de euro, se mai arata in comunicat.

Trend Consult detine in exclusivitate licentele pentru doua dintre cele mai cunoscute programe de training: cursul de vanzari SPIN® Selling Skills dezvoltat de Huthwaite International si cursurile de invatare experientiala Eagle’s Flight. Cifra de afaceri a Trend Consult in 2006 a fost de 380.000 de euro, in crestere cu aproape 30% fata de 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tendintele anului 2017 in training si consultanta