Conducerea Interoil a depus la AJOFM Bihor graficul de disponibilizare a 195 de persoane incepand cu 1 septembrie 2007, in vederea viitoarei inchiderii fabricii de la Oradea pe motiv ca este veche si neproductiva, potrivit NewsIn

Graficul arata ca, la 1 septembrie 2007, vor fi concediati 92 de angajati, in octombrie 41 de angajati, in noiembrie 14 angajati, in decembrie doi angajati. Pana in 2008 vor fi disponibilizati si ultimii 43 de angajati.

„Bunge a motivat disponibilizarile prin costurile de productie mai ridicate in Romania decat la fabricile din Bulgaria si Ungaria, precum si tehnologia si utilajele din cadrul fabricii oradene invechite”, spune Dorel Draghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

„Pe viitor, productia pentru partea de vest a tarii va fi preluata de fabrica Unirea Iasi si de unitatea noastra din Martfu, Ungaria”, a declarat Michael Whitney, directorul general Bunge Romania.

Angajatii sunt nemultumiti de compensatiile oferite. „Ni s-au promis 18 salarii nete compensatorii pentru angajatii care urmeaza sa iasa in pensie de varsta sau pensie anticipata si sase salarii compensatorii pentru ceilalti angajati. Nu ne convine acest lucru si negociem in continuare cu conducerea companiei”, declara Pavel Maghiar, liderul sindicatului Interoil.

Conform liderului sindical, scuza ca fabrica este veche nu tine, datorita faptului ca, nu demult, fabrica a fost retehnologizata. „Nu ne gandeam ca vom ajunge aici dupa cat de bine mergea productia”, a declarat Maghiar. Surse din domeniul imobiliar sustin ca Bunge inchide Interoil pentru a vinde terenurile, dupa modelul Fabricii de ulei Muntenia, din Bucuresti.

Bunge este una dintre principalele companii de pe piata uleiului din Romania, alaturi de Argus Constanta, Ulvex Tandarei, Cargill Romania si Ulerom Vaslui.

Grupul Bunge, cu sediul la New York, a achizitionat compania Kaliakra in 2002. Momentan si desfasoara activitatea in peste 30 de state din lume, detinand aproximativ 400 de companii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri