Fabrica de cablaje auto SEWS-R din Deva va produce in cinci ani peste 10 milioane de cabluri auto pentru constructorul Renault, proiect care va adauga fabricii alti 500 de angajati, pe langa cei 1.400 din prezent, relateaza NewsIn.

In aceste zile, fabrica SEWS din Deva a fost auditata de producatorul de automobile Renault. Rezultatul foarte bun obtinut in urma auditarii a marcat inceputul oficial al productiei de serie a cablajelor electrice pentru un nou proiect al constructorului francez. Astfel, in urmatorii cinci ani, de la fabrica SEWS din Deva vor pleca spre concernul de automobile Renault peste 10 milioane de cablaje auto.

SEWS-R face parte din grupul japonez Sumitomo Wiring Systems care a deschis prima fabrica din Romania in Deva, in urma cu sapte ani.

Fabrica SEWS-R din Deva este cel mai mare angajator din localitate, avand peste 1.400 de salariati. Conform strategiilor de dezvoltare ale companiei, noul proiect inaugurat va crea cel putin alte 500 de locuri de munca in urmatorii ani.