Producatorul spaniol de obiecte sanitare Roca va investi aproximativ 12 milioane de euro in Romania pana in 2012 pentru dublarea capacitatii de productie la aproximativ un milion de obiecte pe an, au declarat reprezentantii companiei.

"Roca a intrat pe piata romaneasca in decembrie 2006 cand a achizitionat fabrica de obiecte sanitare Cesarom a producatorului austriac Lasselsberger in urma unei investitii de opt milioane de euro. Fabrica are in prezent o capacitate de productie de 500.000 de obiecte pe an, iar pana in 2012 intentionam sa o dublam, prin investitii de aproximativ 12 milioane de euro. In afara de aceasta suma, numai anul acesta am investit 1,5 milioane de euro in facilitatile de productie", au explicat reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca fabrica Cesarom avea o cifra de afaceri anuala de circa sapte milioane de euro si preconizeaza pentru anul acesta o crestere de 10-15%. De asemenea, Roca vrea sa atinga in urmatorii cinci ani o cota de 35-40% din piata romaneasca de obiecte sanitare.

"Pentru cresterea cotei de piata nu vom mai face investitii in Romania prin cumpararea altor unitati de productie deoarece consideram ca putem acoperi piata cu cele doua marci ale companiei, Inker - destinata segmentului popular si Roca - destinata segmentului de lux. Pentru moment, in Romania, vom produce doar obiecte marca Inker, iar pe cele Roca le vom importa, acestea urmand sa fie produse in tara eventual anul viitor. Am luat aceasta decizie deoarece piata romaneasca nu este inca matura, are o forma piramidala si de aceea trebuie sa incepem de la baza", au adaugat reprezentantii Roca. In prezent 80% din volumul de produse ale grupului comercializate in Romania vor fi marca Inker, iar restul de 20% vor fi marca Roca.

Piata de obiecte sanitare se va ridica la 1,5 milioane de obiecte anul acesta, cu o valoare totala cuprinsa intre 20-25 milioane de euro.

Grupul Roca a fost infiintat in 1917 si are ca obiect de activitate producerea de obiecte sanitare, cazi de baie si de dus din acrilic, cazi de baie si de dus din otel, robineti, accesorii pentru baie. Grupul detine 63 de fabrici in 19 tari si are peste 20.000 de angajati. Roca este integral o afacere de familie, inregistrand in 2006 o cifra de afaceri de 1,6 miliarde euro si un profit net de 131 milioane euro.

Cea mai mare pondere a cifrei de afaceri provine din Europa (75%), apoi America (15%), Asia (6,5%) si Africa (2%).


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si