Grupul italian Mengotti va investi circa 800.000 euro in deschiderea primului sau magazin de moda din Romania unde va comercializa haine si accesorii apartinand unor branduri internationale de lux precum Prada, D&G, Armani si altele, a declarat presedintele companiei, Adriano Mengotti.
"Romania este prima tara straina in care deschidem un magazin, in afara de Italia unde operam deja 12 unitati. Investitia necesara pentru patrunderea pe piata romaneasca si deschiderea acestui magazin cu branduri de lux s-a ridicat la circa 800.000 euro, fara a include costurile cu primul stoc de marfa. Pana in luna mai vom comercializa in magazinul din Bucuresti doar accesorii, genti si pantofi, deoarce asteptam aparitia noii colectii", a declarat Adriano Mengotti.

Magazinul Mengotti este situat in Capitala, in piata Victoriei, si va va avea o suprafata de circa 700 metri patrati. Compania va comercializa haine si accesorii apartinand unor branduri internationale cunoscute precum Prada, Giorgio Armani, D&G, Valentino, Versace si altele.

Potrivit lui Adriano Mengotti, compania intentioneaza sa mai deschida si alte magazine in tara, in urmatorii ani, in functie de evolutia primului magazin de Bucuresti considerat unul pilot pentru a testa cerintele consumatorilor romani.

"Cred ca in cativa ani Bucurestiul va deveni un district al modei la fel ca alte capitale europene. Mi-ar placea foarte mult sa mai deschid un magazin in Lipscani in urmatorii ani. In plus, intentionam sa mai deschidem trei magazine in Romania, in afara Bucurestiului, dar momentan suntem in cautarea locatiilor potrivite", a adaugat Mengotti.

Grupul Mengotti opereaza 12 magazine in Italia si a inregistrat anul trecut vanzari de 30 milioane euro. Romania este prima piata externa unde grupul si-a extins operatiunile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri