"Romania este prima tara straina in care deschidem un magazin, in afara de Italia unde operam deja 12 unitati. Investitia necesara pentru patrunderea pe piata romaneasca si deschiderea acestui magazin cu branduri de lux s-a ridicat la circa 800.000 euro, fara a include costurile cu primul stoc de marfa. Pana in luna mai vom comercializa in magazinul din Bucuresti doar accesorii, genti si pantofi, deoarce asteptam aparitia noii colectii", a declarat Adriano Mengotti.

Magazinul Mengotti este situat in Capitala, in piata Victoriei, si va va avea o suprafata de circa 700 metri patrati. Compania va comercializa haine si accesorii apartinand unor branduri internationale cunoscute precum Prada, Giorgio Armani, D&G, Valentino, Versace si altele.

Potrivit lui Adriano Mengotti, compania intentioneaza sa mai deschida si alte magazine in tara, in urmatorii ani, in functie de evolutia primului magazin de Bucuresti considerat unul pilot pentru a testa cerintele consumatorilor romani.

Citeste si:

"Cred ca in cativa ani Bucurestiul va deveni un district al modei la fel ca alte capitale europene. Mi-ar placea foarte mult sa mai deschid un magazin in Lipscani in urmatorii ani. In plus, intentionam sa mai deschidem trei magazine in Romania, in afara Bucurestiului, dar momentan suntem in cautarea locatiilor potrivite", a adaugat Mengotti.

Grupul Mengotti opereaza 12 magazine in Italia si a inregistrat anul trecut vanzari de 30 milioane euro. Romania este prima piata externa unde grupul si-a extins operatiunile.