onsiliul de Administratie al Mechel Targoviste l-a numit cu unanimitate de voturi pe Osipov Andrey in functia de director general.

Acesta il inlocuieste in functie pe Viatcheslav Shmyga, care a fsot desemnat sa conduca Mechel East Europe Metallurgical Division SRL - divizia metalurgica este-europeana a grupului Mechel, infiintata la Targoviste pentru coordonarea activitatii societatilor comerciale la care Mechel International Holdings AG Elvetia detine participatii in Romania.

Viatcheslav Shmyga va continua sa detina functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Mechel Targoviste SA.

Osipov Andrey este cetatean al Federatiei Ruse, de profesie inginer si absolvent al Universitatii Tehnice Chelyabinsk.

Combinatul de otel Mechel Targoviste a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit net de 115 milioane lei (31,6 milioane euro) de cinci ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul majorarii afacerilor cu 62%. Afacerile companiei au avansat la 983,2 milioane lei (270,1 milioane euro), depasind cu circa 62% nivelul din intervalul echivalent al anului trecut, de 607,37 milioane lei.

Societatea a atras in intervalul ianuarie-septembrie venituri totale de 1,02 miliarde lei (280,2 milioane euro), cu 65,2% mai mari fata de cele obtinute in aceeasi perioada din 2007, de 622,52 milioane lei. Cheltuielile inregistrate in primele noua luni ale acestui an s-au majorat cu 51,4%, pana la 907,7 milioane lei (249,36 milioane euro), comparativ cu intervalul similar al anului trecut, cand acestea s-au cifrat la 599,49 milioane lei.

Aproximativ 3.000 de angajati ai combinatului Mechel Targoviste sunt, de la inceputul lunii, in somaj tehnic, pe fondul crizei economice care se face resimtita la nivel mondial. Liderului de sindicat de la Mechel Targoviste, Mihai Toma, a declarat ca nu exista disponibilizari de personal, dar aproape toti angajatii au fost trimisi acasa, in somaj tehnic, fiind platiti cu 75% din salariu.

Mechel Targoviste produce oteluri aliate si nealiate, dar si otel beton si are aproximativ 3.700 de angajati. Capitalul social al companiei este de 172,13 milioane lei, divizat in 68,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Principalii actionari sunt compania Mechel International Holdings AG, care detine 86,60% din capitalul social si SIF Oltenia (SIF5), cu o participatie de 8,92%. De asemenea, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 4,05% din actiunile companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
VIDEO Digitalizare în retail: Unde este nevoie de transformare digitală
Setari Cookie-uri