Brichete, ceasuri, mobila, opere de arta, pantofi, costume, parfumuri, bijuterii. Toate au in comun doua lucruri: ca sunt de lux si ca le poti cumpara folosind Internetul
Practic, tot ce trebuie sa faci e sa stii ce vrei, sa dispui de un PC dotat cu toate cele necesare si, nu in ultimul rand de o carte de credit pe care sa ai o suma frumusica. Un clic de mouse si cumperi lux on line.

Avantajele folosirii Internetului atunci cand vine vorba de industria luxului sunt evidente: economisesti timp, poti descoperi adevarate comori ascunse pe site-urile de profil, in majoritatea cazurilor economisesti bani.

Cei din domeniu spun ca numarul romanilor care acceseaza site-uri de acest fel, altfel spus, al celor care obisnuiesc sa-si faca cumparaturile on line a crescut. Apetenta romanilor pentru site-urile de unde pot cumpara obiecte de lux e destul de mare. Explicatia e una simpla: sin pacate in Romania nu sunt prezente toate marile nume, toti jucatorii din fascinanta industrie a luxului. Adica au bani dar nu prea au pe ce sa-i cheltuiasca in tara. Si cum Internetul e mult mai confortabil decat o calatorie peste hotare, marfurile cu nume greu ajung si la noi livrate in pachetele.

Mobilierul stil, chilipir pe Internet

Iar daca nu ai nici o idee de vreun asemenea site, afla ca s-au inventat si directoarele de acest fel. www.wealthyshooper.com (in traducere libera www.cumparatorulbogat.com) e unul dintre acestea. Aici gasesti aranjate in ordine toate site-urile de gen, listate pe categorii. Arta, antichitatui, mobila, designeri, bijuterii, iahturi, vinuri si lichioruri, jeturi particulare sau prorpietati imobiliare, loe gasesti pe toate aici.

In afara de site-urile marilor vanzatori de mobila de lux, si in acest caz exista marile domenii de genul www.ebay.com de unde poti cumpara piese rare, uneori la pret de nimic. Licitatiile pot incepe si de la 1 $ pentru un cabinet vechi de cateva sute de ani si daca te pricepi sa oferi pretul cel mai potrivit, piesa poate fi a ta. Spre exemplu, la inceputul lunii august, eBay mustea de oferte de gen: birou Napoleon al III-lea - 4.500 $, masa si scaune din perioada victoriana - 400 $, pat din stejar din secolul al XIX-lea - 8.000 $, scaun Kittinger din mahon - 1.500 $ sau dulap in stil victorian - 3.200 $.

Femeile, pe primul loc la shoppingul on line

Statisticienii spun ca femeile sunt cele care cumpara cel mai mult de pe site-urile de acest fel. Si tot ei spun ca acestea cumpara aproape orice: de la tigai cu doua fete, la paturi gonflabile, de la pantofi Gucci de 2.000 $ la costume de baie de 1.000 $. Se pare totusi ca articolele vestimenatre se afla in topul preferintelor. www. prada.com, www. Versace.com, www.harrods.com, www.dkny.com sunt doar cateva din cele mai frecventate site-uri de catre femei.

Unul dintre cele mai bune site-uri de gen este www.niemanmarcus.com. E destinat exclusiv produselor de lux: imbracaminte pentru dama, electronice, bijuterii si accesorii, beauty, articole pentru casa, cadouri pentru cei mici. Le poti achizitiona pe toate de aici, uneori la preturi foarte bune, mai ales daca nimeresti reducerile de sezon. In marele magazin virtual am gasit o pereche de pantofi ai celebrului designer Manolo Blahnik. Confectionati din piele de crocodil si cu talpa fabricata in Italia, ei costa 2.000 $.

La capitolul bijuterii si accesorii, Burberry, Prada, Miu Miu, Salvatore Ferragamo, Dolce & Gabannna, Doir, Roberto Cavalli sau Yves Saint Laurent sunt doar cateva din marile nume ale caror produse le poti achizitiona on line. Unul dintre cele mai accesate siteuri "de lux" e www.bulgari.com. Aici gasesti tot ce ti-ai putea imagina in materie de bijuterii, ceasuri si parfumuri, bineinteles de lux. Ne-a atras atentia ceasul Bvlgari-Bvlgari Tourbillon, care combina designul elegant cu un mecanism de mare precizie, ce a luat nastere din amestecul brandurilor Bvlgari si Daniel Roth. Carcasa e transpareanta si batuta cu safire. Ceasul, realizat in doua variante e disponibil in editie limitata de 25 de piese.

Nici pofticiosii nu sunt uitati. De pe www.caviar-direc iti cumperi, ce altceva decat caviar, de pe www.dartagnan.com tot felul de mancaruri pretioase si pretentioase, iar de pe www.danielnyc.com poti sa comanzi cele mai delicioase preparate gourmet.

Atentie la fraude

In ciuda avantajelor care exista la cumpararea unor obioecte de lux dintr-un magazin virtual, trebuie sa stii ca aces tip de shopping nu e ferit de "perciole".

IN primul rand, nu ai certitudine ca obiectul pe care il cumperi corespunde cu ceea ce ti-ai dorit. Nu-l poti pipai, proba, verifica, deci nu poti stii cu siguranta daca e asa cum iti este prezentat.

IN al doilea rand, trebuie sa te asiguri ca site-ul pe care navighezi si faci cumparaturi este sigur si nu o copie a unui site asemanator. Faptul ca iti folosesti cardul reprezinta o tentatie pentru multi infractori, asa ca e bine sa te asiguri ca informatiile pe care le furnizezi in legatura cu contul tau nu iti pun in pericol banii. Nu in ultimul rand, trebuie sa verifici daca pretul postat pe site este cel real si ca include toate taxele si cheltuielile de transport.

De unde cumperi lux pe Internet

www.niemanmarcus.com
www.harrods.com
www.prada.com
www.versace.com
www. dartagnan.com
www.cruiseprofessionals.com
www.cruiseprofessionals.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri