Vanzarile producatorului de mobilier de birou GreenForest au depasit, in 2008, cifra de cinci milioane de euro, in crestere cu circa 25% fata de anul anterior, a declarat directorul general al companiei, Cristian Florea pentru NewsIn.
"GreenForest a inregistrat, in 2008, cresteri in toate zonele geografice in care activeaza, si anume vestul tarii, Transilvania si Bucuresti. (...) Obiectivul privind vanzarile la export a fost atins, ponderea acestora in cadrul cifrei de afaceri fiind de circa 15%. Importul, realizat din Germania si Italia, reprezinta, de asemenea, 15% din cifra de afaceri", a spus directorul general al companiei, Cristian Florea.

Investitiile planificate si cererile de finantare depuse sau pregatite spre depunere in scopul cofinantarii din fonduri structurale europene, in intervalul 2008-2010, au avut o valoare estimativa de doua milioane de euro. Fondurile au fost orientate, in special, spre extinderea halii de productie, implementarea sistemului integrat de management informatic de tip ERP si activitatea de cercetare-dezvoltare, a adaugat reprezentantul producatorului de mobila.

In ceea ce priveste bugetul de marketing al companiei, acesta a fost de 1% din vanzari, companiile mijlocii si mari reprezentand grupul tinta. Bugetul alocat marketing-ului este orientat cu precadere catre sustinerea fortei de vanzari proprii si a dezvoltarii relatiilor de afaceri, a precizat directorul general al GreenForest.

GreenForest este asociat cu grupul european SAMAS, unul dintre cei mai importanti furnizori de mobilier de birou de pe piata europeana, in cadrul companiei SAMAS Office Romania. Cele doua companii detin showroom-uri comune in Timisoara si Bucuresti, iar din acest an exista un reprezentant de vanzari in Cluj Napoca. Cristian Florea a spus ca, in functie de evolutia urmatoare a pietei, se va decide daca se va deschide un nou showroom in Cluj Napoca.

Compania are in prezent 110 angajati si detine o unitate de productie in Timisoara, cu o capacitate de productie de peste 2.000 de corpuri de mobilier pe luna. Potrivit propriilor estimari, GreenForest detine o cota de circa 5% pe piata mobilierului de birou din Romania.
Pe piata locala de mobilier de birou, GreenForest concureaza cu Mobexpert, Silvarom, Aici Mobilier, The Prince International, Neoset Prod Com sau Simal Exim.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Povestea Wagner, afacerea de familie care vinde scaune in 56 de tari