Compania Nationala Posta Romana anunta ca, incepand cu data de 1 septembrie, noul tip de rovinieta este la dispozitia clientilor in peste 200 din cele 435 de oficii postale abilitate sa elibereze taxa de utilizare a drumurilor nationale.

Toate tipurile de roviniete mentionate sunt valabile si se regasesc ca model in Anexa 1a, Anexa 1b si Anexa 1c la noile norme ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care au intrat in vigoare in urma Ordinului nr. 1230 din 26 iulie al ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

De asemenea, incepand cu 1 septembrie 2005 clientii pot solicita eliberarea rovinietei cu 30 de zile inainte de data de incepere a valabilitatii rovinietei, fata de perioada de 20 de zile care era valabila anterior.

Celelalte oficii abilitate presteaza in continuare acest serviciu utilizand vechiul tip de rovinieta (cu zone de compostare), urmand ca dupa epuizarea stocului curent sa treaca si ele la eliberarea noului model de rovinieta.

Proprietarii de autovehicule care vor achita integral taxa de utilizare a drumurilor nationale vor primi fie o rovinieta-ecuson, fie o rovinieta autocolant model vechi, iar cei care vor plati esalonat vor primi fie rovinieta-ecuson impreuna cu una talon sau modelul vechi, daca aceasta se mai afla in stocul oficiului postal.

Posta Romana solicita clientilor care au primit rovinieta-ecuson impreuna cu rovinieta-talon sa o prezinte obligatoriu la oficiul postal pe acesta din urma in vederea achitarii urmatoarelor rate, pentru a se completa treptat rubricile aferente platii respective.

In perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2005, Posta Romana a eliberat prin unitatile sale aproximativ 867.000 de roviniete model vechi, dintre care 625.000 pentru plata integrala si alte 242.000 pentru plata esalonata.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Peste 30.000 de vehicule comerciale vor plati mai mult pe roviniete