Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 214 milioane de euro, in avans cu circa 17% fata de 2007.

”Cresterea procentuala din 2008 poate parea modesta fata de cea din 2007, care a depasit cu mult 100%. Trebuie insa remarcat ca 2007 a fost pe de o parte anul in care au inceput activitatea atat fabrica de sticla de la Calarasi, cat si noua linie de productie de vata minerala de la fabrica din Ploiesti a Saint-Gobain Isover, iar pe de alta parte a fost si anul in care noi companii - si ma refer in primul rand la Rigips Romania - au fost integrate in grupul Saint-Gobain”, spune Olivier Lluansi, director general al Saint-Gobain pentru Europa de Sud-Est.

Francezii au intrat in posesia Rigips Romania in 2005, dupa ce au achizitionat compania britanica The British Plaster Board (BPB), proprietarul companiei romanesti.

Cea mai mare parte a investitiei a Saint-Gobain in Romania a depasit 100 de milioane de euro intr-o fabrica de sticla din Calarasi, care a fost finalizata la inceputul anului 2007. Francezii au investit anul trecut 26,6 milioane de euro, principalul obiectiv investitional fiind intr-o instalatie la fabrica din Calarasi, destinata producerii unor sortimente de sticle.

Saint-Gobain are 1.100 de angajati pe piata locala. Francezii sunt prezenti in Romania cu noua companii: Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Isover, Rigips Romania, Saint-Gobain Weber Romania (producator de mortare si adezivi industriali), Saint-Gobain Conducte , Saint-Gobain Abrazivi, Saint-Gobain Brodrene Dahl, Ventistal Marine, MTI Impex (activeaza in industria lemnului)