Compania petroliera New Zealand Oil & Gas Ltd (NZOG) vrea sa se extinda in Europa de Est, investind 44.000 euro intr-o companie mixta ce va cerceta potentialul unui camp petrolifer din Romania, scrie NewsIn.
Directorul executiv, David Salisbury, a declarat ca oportunitatile din Noua Zeelanda nu sunt suficiente pentru planurile de dezvoltare ale grupului, in timp ce Romania este pe locul trei in Europa de Est ca rezerve naturale de petrol, zacamintele fiind de peste 1 miliard barili.

Salisbury a mai spus ca guvernul roman ar putea scoate la licitatie spre sfarsitul acestui an permise de exploatare pentru inca 25.000 kilometri patrati de teren.

Grupul nu a obtinut un permis, insa ar putea lua parte la licitatia organizata de autoritatile romane, in cazul in care perspectivele sunt bune.
In Noua Zeelanda, compania va avea in curand doua campuri operationale.

Compania petroliera nu are datorii si dispune de lichiditati de 209 milioane dolari. Veniturile din operatiuni au fost de 21,6 milioane dolari in primul trimestrua acestui an.

NZOG este o companie petroliera independenta cu sediul in Wellington, listata atat pe bursa din Noua Zeelanda, cat si pe cea din Australia.
Firma are doua puncte cheie de exploatare, campurile Tui si Kupe, si o strategie ambitioasa de extindere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Setari Cookie-uri